در بیمه تامین اجتماعی و اداره کار توسط
سلام

ارتوز و پرتوز در بیمه تامین اجتماعی چیست ؟
1 پاسخ
توسط (109,610 امتیاز)

به طور کلی واژگان اروتز و پروتز به صورت زیر تعریف می شوند وانواع کلی آنها نیز به شرح ذیل می باشد:

  •  تعریف پروتز : وسیله ای که جانشین عضو از دست رفته (و یا عملکرد آن عضو ) می شود.
  • تعریف اروتز : ارتز به کلیه وسایل کمکی اطلاق میگردد که جهت جلوگیری و تصحیح بدشکلی ها،یا نگهداری و ثابت نمودن قسمتهای مختلف بدن به موازات اندام،به کار می روند.

 * انواع پروتز عبارتند از:

  1. پروتزهای اندام تحتانی،شامل:

          پروتزهای پنجه، سایم(syme)، زیر زانو، روی زانو،بالای زانو، لگن(کانادین) و مکمل.

  2. پروتزهای اندام فوقانی:

          در سطوح مختلف قطع انگشتان،قطع از مچ دست،قطع زیر آرنج،قطع روی آرنج،قطع بالای آرنج و قطع شانه. در انواع زیبایی،مکنیکی و میو الکتریک.

  3. وسایل و ابزار آلات توانبخشی که جایگزین فعالیت عضو از دست رفته شوند

* انواع ارتز عبارتند از:

  1. ارتزهای اندام تحتانی شامل:

           بریس یکطرفه و دو طرفه زیر زانو،انواع زانوبند،بریس های بالای زانو،انواع کفی طبی وکفش طبی.

  2. ارتزهای اندام فوقانی

  3. ارتزهای ستون فقرات

  4. کولارهای گردنی

اطلاعات تکمیلی در :

مراحل و مدارک مورد نیاز برای دریافت هزینه اروتز و پروتزها از بیمه تامین اجتماعی