در بیمه عمر و سرمایه گذاری توسط
سلام. ساختار صنعت بیمه کشور چگونه است ؟ جایگاه نماینده و کارگزار در این صنعت چگونه است ؟
1 پاسخ
توسط (24,900 امتیاز)

سازمان اداری صنعت بیمه متشکل از بیمه مرکزی ایران به عنوان سیاست گذار و ناظر، و شرکتهای بیمه گری است که به همراه شعب و نمایندگان خود، مشغول عرضه خدمات به بیمه گزاران هستند.

بیمه مرکزی

بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران، سازمانی دولتی زیر نظر وزارت اقتصاد و دارایی است که کار نظارت بر شرکتهای بیمه و عملیات بیمه ای و رسیدگی و داوری بین بیمه گزاران و بیمه گران و بیمه گران و نمایندگان ایشان را بر عهده دارد. بررسی صلاحیت مالی و فنی و صدور پروانه فعالیت شرکتهای بیمه با بیمه مرکزی است.

شرکت بیمه دولتی

سهام شرکت بیمه ایران، تماما متعلق به دولت است.

شرکتهای بیمه خصوصی

شرکتهای بیمه آسیا، البرز، دانا، توسعه، رازی، کارآفرین، پارسیان، ملت، نوین، سینا، دی، پاسارگاد، معلم، سامان، میهن، ما (ملت ایران)، کوثر، آرمان، تعاون، سرمد، شرکتهای فعال خصوصی صنعت بیمه هستند. شرکتهای ایران معین، حافظ، امید، آسماری، شرکتهای خصوصی ویژه مناطق آزاد و شرکت بیمه امین و بیمه ایرانیان، ویژه بیمه های اتکایی، نیز از دیگر شرکتهای خصوصی هستند.

شعبه شرکت بیمه

شعبه واحد کوچکتری از مرکز اصلی شرکت است که وظیف فروش بیمه نامه، پرداخت خسارت و نظارت بر عملکرد نمایندگان شرکتش را بر عهده دارد. کارمندان شعبه حقوق بگیر شرکت بیمه متبوع خود هستند.

نماینده شرکت بیمه

نماینده فروش یک شرکت بیمه که کار عرضه و فروش خدمات شرکت بیمه را بر عهده دارد و درصدی  از  فروش خود را به عنوان کارمزد دریافت می نماید.

کارگزار رسمی بیمه

شخصی حقیقی یا حقوقی که پروانه خود را از بیمه مرکزی ایران، دریافت کرده و نماینده بیمه گزاران (خریداران بیمه نامه) صنعت بیمه محسوب می شود. وی نماینده یک شرکت بیمه خاص به شمار نمی رود و مجاز به خرید بیمه نامه برای مشتریان، از هر کدام از شرکتهای بیمه – بسته به نرخ و شرایط بهتر – می باشد. شرکت بیمه موظف است کارمزد کارگزار را به وی پرداخت نماید و کارگزار هیچگونه وجه اضافی از بیمهگذار دریافت نمیکند. هم چنین کارگزار با توجه به دارا بودن امکان کار با همه شرکتهای بیمه، مانند نماینده شرکت بیمه، مؤظف به عهدهداری وکالت و نمایندگی آن شرکت و طبیعتآ حفظ منافع شرکت متبوع، نبوده، و وکیل بیمه گزار به شمار می رود. بنابراین بدیهی است که در خرید بیمه نامه برای بیمه گزاران حقوق بیمه گزار را درنظر گرفته و با توجه به علی السویه بودن خرید بیمه نامه از همه شرکتها برای وی، و متعهدنبودن کارگزار به حفظ منافع هیچکدام از شرکتهای بیمه گر در فروش و خسارت، وی همیشه درصدد تهیه بهترین بیمه نامه با بهترین شرایط و پوششهای موجود از بهترین شرکت بیمه، باشد. طبیعی است که داشتن سابقه کار، تجربه و دانش بیمه ای، او را در این کار کمک نموده و باعث می شود تا وی به اتکا دانش و آشنایی و تخصص خود، بهتر از بیمه گزار، بهترین ها و متناسب ترین ها را تشخیص داده و به وی عرضه کند.