در سایر توسط
سلام در بیمه شخص ثالث اگر تصادف جانی باشد آیا برای مقصر جریمه دارد
1 پاسخ
توسط (56,040 امتیاز)

با سلام ،

طبق قانون بیمه شخص ثالث ماده 5 قانون قدیم ، شرکت بیمه می تواند جهت بازیافت 1% خسارت بدنی از مقصر حادثه اقدام نماید.

و طبق قانون مصوب جدید سال 1395 که از ابتدای تیر ماه اجرایی می شود :

ماده ۱۴  در حوادث رانندگی منجر به جرح یا فوت که به استناد گزارش کارشناس تصادفات راهنمایی و رانندگی
یا پلیس راه، علت اصلی وقوع تصادف یکی از تخلفات رانندگی حادثه ساز باشد، بیمه گر مکلف است خسارت
زیان دیده را بدون هیچ شرط و اخذ تضمین پرداخت کند و پس از آن می تواند به شرح زیر برای بازیافت به
مسبب حادثه مراجعه کند:
الف  در اولین حادثه ناشی از تخلف حادثه ساز راننده مسبب در طول مدت بیمه نامه:

معادل دو و نیم درصد(2/5 % ) از خسارت های بدنی و مالی پرداخت شده

ب  در دومین حادثه ناشی از تخلف حادثه ساز راننده مسبب در طول مدت بیمه نامه:

معادل پنج درصد( ۵%) از خسارت های بدنی و مالی پرداخت شده

پ  در سومین حادثه ناشی از تخلف حادثه ساز و حوادث بعد از آن در طول مدت بیمه نامه:

معادل ده درصد( ۱۰ %) از خسارت های بدنی و مالی پرداخت شده