در بیمه تامین اجتماعی و اداره کار توسط
سلام

آیا نمایندگان عضو هیأت های تشخیص موضوع ماده 22 قانون شورا های اسلامی کار می توانند به عنوان اعضاء هیأت های حل اختلاف انتخاب شوند ؟
1 پاسخ
توسط (25,300 امتیاز)

سلام

در قانون کار و مقررات تبعی اصولاً ممنوعیتی جهت عضویت همزمان افراد در هیأت‌ های تشخیص موضوع ماده22 قانون شورا های اسلامی کار و هیأت های حل اختلاف، چنانچه در انتخاب آنها حسب مورد رعایت مقررات مربوط در قانون شورا های اسلامی کار و قانون کار جمهوری اسلامی ایران شده باشد، دیده نمی شود. الن هایه از آنجا که وفق مقررات ماده 28 قانون کار، هیأت های تشخیص موضوع ماده 22 بعنوان مرجع بدوی رسیدگی به اخراج نمایندگان قانونی کارگران، اعضاء شورا های اسلامی کار، نمایندگان کارگران، نمایندگان انجمن‌ های صنفی، داوطلبان واجد شرایط نمایندگی کارگران و شورا های اسلامی کار در مراحل انتخاب، نیز اعلام شده اند با عنایت به اینکه شرکت اعضاء مراجع بدوی در هیأت‌ های تجدیدنظر در مواردی که پرونده هایی در هیأت‌ های تجدیدنظر مطرح رسیدگی است که اعضاء مزبور در رسیدگی و اصدار رای در مراجع بدوی نیز مشارکت داشته اند خلاف موازین و اصول حاکم بر رسیدگی در دادگاه ها و مراجع حل اختلاف است، توصیه می شود چنانچه پرونده‌ هایی در هیأت‌ حل اختلاف مطرح رسیدگی است نمایندگانی جهت حضور دعوت شوند که در مرحله بدوی رسیدگی به آن پرونده حضور نداشته اند.