در بیمه تامین اجتماعی و اداره کار توسط
سلام و خسته نباشید

ساعات کارکرد عادی چقدر است ۱۷۶ ساعت یا ۱۹۲ ساعت و یا ۲۲۰ ساعت
1 پاسخ
توسط
قبل از محاسبه هر آیتم ریالی از حقوق و دستمزد  ماهیانه باید ساعات کارکرد جمع آوری و محاسبه گردد. همانطور که قبلا ذکر شد ، مزد ثابت که یکی از آیتم های حقوق و دستمزد  بر مبنای  ساعات کارکرد عادی و  قانونی محاسبه می گردد. الان یک موضوع که بیشتر موضوع بحث محافل است این است که ساعات کارکرد عادی چقدر می باشد

طبق ماده ۵۱قانون کار آمده است که ساعات کار کارگران در شبانه روز نباید از ۸ ساعت تجاوز نماید، همچنین در تبصره ۱ این ماده آمده است ساعات کارکرد در هفته از ۴۴ ساعت نباید تجاوز کند.

همچنین طبق ماده ۶۲ داریم روزهای جمعه ، روز تعطیل هفتگی با استفاده از مزد می باشد.، بنابرین می توان گفت که ساعات کارکرد عادی یک کارگر در روز ۷:۲۰ است.(۴۴ ساعت کار در هفته تقسیم بر ۶)

همچنین در ماده ۶۴ قانون کار داریم  مرخصی سالانه کارگران با استفاده از مزد و احتساب چهار روز جمعه جمعا یک ماه می باشد.

بنابرین طبق ماده های ۶۲ و ۶۴ می توان گفت که روزهای کارکرد  یک کارگر در ماه عبارت است از

مرخصی استحقاقی+ روزهای جمعه و تعطیلات+ روزهای کارکرد

که این رقم برای ماه های نیمه اول سال ۳۱ روز و برای  نیمه دوم ۳۰ روز و برای ماه اسفند ۲۹ روز می باشد.

با توجه به مطالب بالا و با در نظر گرفتن اینکه کارگری در  روز ۷:۲۰ کار می کند می توان گفت

۷:۲۰×روزهای مرخصی+ ۷:۲۰×روزهای جمعه و تعطیلات+۷:۲۰×روزهای  عادی= ساعات کارکرد عادی

که در نتیجه    می توان گفت   ۷:۲۰ × روزهای هر ماه = ساعات کارکرد عادی .

که با جمع بندی مطالب می توان گفت ساعات کارکرد عادی در  ماه های نیمه اول سال  ۲۲۷ و در ماه های نیمه دوم ۲۲۰ ساعت و در ماه اسفند ۲۱۲ می باشد.