با سلام
براساس مفاد قانون مالیات مستقیم:
قانون مالیات های مستقیم – ماده 93
ماده 93 ـ درآمدی که شخص حقیقی از طریق اشتغال به مشاغل یا به عناوین دیگر غیر از موارد مذکور در سایر فصلهای این قانون در ایران تحصیل کند پس از کسر معافیت های مقرر در این قانون مشمول مالیات بر درآمد مشاغل میباشد.
- تبصره ـ درآمد شرکتهای مدنی (اعم از اختیاری یا قهری) وهمچنین درآمدهای ناشی از فعالیتهای مضاربه در صورتی که عامل (مضارب) یا صاحب سرمایه شخص حقیقی باشد تابع مقررات این فصل میباشد.
در ماده 93- قانون مالیات های مستقیم سه نکته وجود دارد.
توضیح هر فردی که در ایران مشغول کار است باید درآمد او برای سازمان مالیاتی کشور محقق شود تا به آن سازمان، مالیات بدهد.
ممیزی نمی تواند با صدور یک برگه تشخیصی که اصطلاحا برای فرد برآورد کرده است نرخ مالیات را تعیین کند.
- نکته اول – یعنی اگر مالیاتی برای شما تعیین شد که در برگه تشخیص نوشته بود که برآورد می گردد این صنف دارای فلان مبلغ کسب درآمد است با استناد به ماده 93 می توانید از خود دفاع کنید.
- نکته دوم- به استناد ماده 93 مثلا اگر مدیر صنف... از بانک مرکزی 100 سکه طی سال های 96، 97 و… خرید کرده باشد باید مالیات پرداخت کند.
- نکته سوم – برای هر فردی که در کشور کار می کند مانند معافیت هایی نیز وجود دارد.
ماده 94- قانون مالیات های مستقیم
ماده94 ـ درآمد مشمول مالیات مودیان موضوع این فصل عبارت است از کل فروش کالا و خدمات به اضافه سایر درآمدهای آنان که مشمول مالیات فصول دیگر شناخته نشده پس از کسر هزینهها و استهلاکات مربوط طبق مقررات فصل هزینههای قابل قبول و استهلاکات.
طبق ماده 94 از سود هر صنف که دارای خدمات یا فروش کالا است باید مالیات محاسبه و پرداخت شود. فقط از سود یعنی بعد از کم کردن هزینه و استهلاک و کسر معافیت ها .
توجه داشته باشید: کلیه صاحبان مشاغل می بایست به درگاه عملیات الکترونیکی سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی https://tax.gov.ir مراجعه و نسبت به ثبت سریال استاندارد پایانه یا پایانه های پرداخت متصل به شبکه پرداخت بانکی خود (کارتخوان بانکی) اقدام نمایند.
با احترام
برای دریافت مشاوره مالیاتی یا حسابداری اینجا کلیک کنید