در سایر توسط
سلام.  ماده سیزده قانون بیمه چیست ؟
1 پاسخ
توسط (36,630 امتیاز)

با درود

چنانچه منظورتان از قانون بیمه ، بیمه تامین اجتماعی است که مواد 12 الی 17 و 19 الی 27 به موجب لایحۀ قانونی اصلاح قانون تشکیل سازمان تأمین اجتماعی مصوب 28 /6/ 1358 شوراي انقلاب و اساسنامۀ سازمان تأمین اجتماعی مصوب 10 /4/ 1358
هیأت وزیران منسوخ گردیده است

اما اگر منظور شما بیمه های بازرگانی است که متن آن به این شیوه است

ماده ۱۳- اگر خودداري از اظهار مطالبي يا اظهارات خلاف واقع از روي عمد نباشد عقد بيمه باطل نمي شود – دراين صورت هرگاه مطالب اظهار نشده يا اظهار خلاف واقع قبل از وقوع حادثه معلوم شود بيمه گر حق دارد يا اضافه حق بيمه را از بيمه گذار درصورت رضايت او دريافت داشته قرارداد را ابقاء‌ كند و يا قرارداد بيمه را فسخ كند – درصورت فسخ بيمه گر بايد مراتب را به موجب اظهار نامه يا نامه سفارشي دو قبضه به بيمه گذاراطلاع دهد اثر فسخ ده روز پس از ابلاغ مراتب به بيمه گذار شروع مي شود و بيمه گر بايد اضافه حق بيمه دريافتي تا تاريخ فسخ را به بيمه گذار مسترد دارد.
درصورتي كه مطالب اظهار نشده يا اظهار خلاف واقع بعد از وقوع حادثه معلوم شود خسارت به نسبت وجه بيمه پرداختي و وجهي كه بايستي درصورت اظهار خطر بطور كامل و واقع پرداخته شده باشد تقليل خواهد يافت.

یعنی مثلا شما یه ماشین بیمه میکنید  با کاربری شخصی در حالی که مسافربری هستش اگر قبل از تصادف شما متوجه بشید که کارتون اشتباه بوده و برید به شرکت بیمه بگید یا نه شرکت بیمه خودش بفهمه به هر حال طبق توافق شما مابقی حق بیمه رو پرداخت میکنید و بیمه کامل میشه

اما اگه نه بعد از تصادف این قضیه روشن بشه و شرکت تشخیص بده شما عمدی نبوده کارتون که کتمان حقایق کردید ، خسارت رو به نسبت پولی که دادید به پولی که باید میدادید پرداخت میکنه

یعنی اگه قرار بوده شما مثلا 700 تمن بدید و درحالی که 500 تومن دادید

درحین خسارت شرکت بیمه هم پنج هفتم خسارت رو میده و باید بقیه شو خودتون بدید

امیدوارم تونسته باشم کمکی کنم