در دیه و بیمه خودرو توسط
1 پاسخ
توسط (56,040 امتیاز)

با سلام ،

ملاک دیات :

در ماده 297 آمده است دیه قتل مرد مسلمان یکی از امور ششگانه ذیل است که قاتل در انتخاب هر یک از آنها مخیر است و تلفیق آنها جایز نیست.

1 - یکصد شتر سالم و بدون عیب که خیلی لاغر نباشند.

2 - دویست گاو سالم و بدون عیب که خیلی لاغر نباشند.

3 - یک‌هزار گوسفند سالم و بدون عیب که خیلی لاغر نباشند.

4 - دویست دست لباس سالم از حله‌های یمن.

5 - یکهزار دینار مسکوک سالم و غیر مغشوش که هر دینار یک مثقال شرعی طلا به وزن 18نخود است.

6 - ده هزار درهم مسکوک سالم و غیر مغشوش که هر درهم به وزن 6/12 نخود نقره است.

سال 1370:

شتر: دویست هزار ریال

گاو: یکصدو پنجاه هزار ریال

گوسفند: پنجاه هزار ریال

سال 1371:

شتر: دویست وبیست هزار ریال

گاو: یکصدو هشتاد هزار ریال

گوسفند: شصت هزار ریال

سال 1372:

شتر: دویست وهفتادو پنج هزار ریال

گاو: دویست و چهل هزار ریال

گوسفند: هفتادو دو هزار ریال

سال 1373:

شتر: سیصدو سی و هفت هزار و پانصد ریال

گاو: دویست ونود وچهار هزار ریال

گوسفند: نودویک هزار ریال

سال 1374:

شتر: (نیم سال اول ) سیصدو شصدو یک هزار و پانصد ریال، (نیم سال دوم) سیصدو هشتاد هزار ریال

گاو: (نیم سال اول) سیصدویک هزار و پنج هزار ریال، (نیم سال دوم) سیصدو شصت

هزار ریال

 گوسفند: (نیم سال اول) نود و دو هزار ودویست وپنجاه ریال، (نیم سال دوم) یکصدو ده هزار و ششصد ریال

و از سال 1374 تا به امروز مطابق جدول زیر :

1392 =>ماه های عادی 114/000/000 تومان و ماه های حرام : 152/000/000تومان

1393=> ماه های عادی 150/000/000 تومان و ماه های حرام : 200/000/000 تومان

1394 =>  ماه های عادی 165/000/000 تومان و ماه های حرام : 220/000/000 تومان