قبل توسط (152,890 امتیاز)
ویرایش شده قبل توسط

بهترین پاسخ

مزایای مشمول، مزایایی از حقوق کارگر است که مشمول کسر حق بیمه می باشد. از طرف دیگر، مزایای غیرمشمول، مزایایی از حقوق کارگر است که مشمول کسر حق بیمه نیست.

مزایایی که مشمول کسر حق‌بیمه نیست به شرح زیر است:

  • بازخرید ایام مرخصی.
  • هزینه عائلمه مندی (حق اولاد)
  • هزینه سفر و فوق العاده مأموریت.
  • عیدی.
  • مابه التفاوت کمک هزینه مسکن و خواربار در ایام بیماری.
  • حق شیر.
  • پاداش نهضت سواد آموزی.
  • حق التضمین ( کسر صندوق ).
  • خسارت اخراج و مزایای پایان کار (سنوات)

بجز موارد یاد شده تمام مزایای نقدی که تحت هر عنوان به صورت مزد، حقوق، کارمزد و یا کارآموزی به بیمه‌شده پرداخت می‌گردد، در صورتی که از حداقل حقوق و مزایای سال مربوطه کمتر نباشد، مشمول کسر حق‌بیمه است.

حداکثر حقوق و مزایای مشمول کسر حق‌بیمه، هرسال از طرف مراجع ذی ربط اعلام می‌شود و مازاد بر آن مشمول کسر حق‌بیمه نیست.

مزایای غیر مشمول تامین اجتماعی

طبق تبصره 1 ماده 2 آیین نامه طرز تنظیم صورت مزد و حقوق و مواقع ارسال آنها به سازمان موضوع ماده 39 قانون تامین اجتماعی تبصره 1- مزایای نقدی مندرج در این ماده که باید حق بیمه از آن کسر شود عبارتست از: فوق العاده‌های مربوط به اضافه کار، کار نوبتی، مزد ایام تعطیل و مرخصی، کارشب، فوق العاده انجام کارهای سخت وزیان آور و نظایر آن (به استثنای کمک عائله مندی و همچنین پرداخت های غیر مستمر از قبیل هزینه سفر، هزینه ایاب و ذهاب وغیره). تبصره 2- نوع مزایای غیر نقدی که باید حق بیمه از آن کسر شود وتعیین ارزش آن بر طبق آیین نامه مربوطه خواهد بود. "· بازخرید ایام مرخصی · هزینه عائله مندی (حق همسر کارکنان دولتی، حق تاهل کارگران قانون کار مشمول بیمه می باشد) · هزینه سفر و فوق العاده ماموریت · عیدی · کمک هزینه مسکن و خوار و بار در ایام بیماری · حق شیر · پاداش نهضت سوادآموزی · حق التضمین(کسر صندوق) · خسارت اخراج و مزایای پایان کار · پاداش افزایش تولید(در صورتی که بیش از حقوق دو ماه در سال پرداخت نشود) · حق اولاد · بن کارگری(شش ماهه) · هزینه ناهاری · حق ماموریت" مزایای غیر مشمول می باشند