دریافت مشاوره تلفنی از متخصص
مشاوره بیمه یا اداره کار
1 پاسخ
قبل توسط (134,090 امتیاز)
انتخاب شده قبل توسط

بهترین پاسخ
براساس ماده ۴۱ قانون تامین اجتماعی،‌ سازمان تامین اجتماعی می تواند درصد مکانیکی بودن و دستی بودن قرارداد نصب را تعیین می کند. به عنوان مثال ضریب مکانیکی را 7.8 در نظر می گیرد و ضریب دستی را  16.67 در نظر می گیرد. لذا هنگام تنظیم قراردادهای خرید و نصب، توجه به بخشنامه های تامین اجتماعی و آرای دیوان عدالت اداری و قانون تامین اجتماعی مهم است.

برابر مصوبات شورای عالی تامین اجتماعی ،حق بیمه قراردادهایی که در اجرای آن نیاز به تامین مصالح و در تعهد پیمانکار باشد و یا قراردادهای ارائه خدماتی که کلاً بصورت مکانیکی انجام می شود با مأخذ 7% بانضمام بیمه بیکاری متعلقه و حق بیمه قراردادهایی که در اجرای آن نیاز به تامین مصالح نبوده و یا تمامی مصالح مصرفی بعهده واگذارنده کار باشد همچنین قراردادهای ارائه خدماتی که بصورت دستی انجام می شود با مأخذ 15% محاسبه می گردد.

درصورتیکه عملیات قرارداد منحصراً ارائه خدمات بوده و توأماً بصورت مکانیکی و دستی انجام می شود به نسبت کارکرد دستی مأخذ 15% و به نسبت کارکرد مکانیکی مأخذ 7% بانضمام بیمه بیکاری متعلقه ، عمل خواهد شد و این مهم مستلزم گواهی واگذارنده کار مستند به شرح خدمات وفق مفاد قرارداد و صورت وضعیتهای قرارداد پیرامون چگونگی انجام کار خواهد بود.

 در مواردی که موضوع قرارداد ارائه خدمات بوده و قسمتی از نوع کار بصورت عملیات مکانیکی و قسمتی به صورت دستی انجام گیرد حق بیمه مکانیکی 7 درصد ، دستی 15 درصد و 1/9 بیمه بیکاری