دریافت مشاوره تلفنی از متخصص
مشاوره بیمه یا اداره کار
قبل در حقوق ، عیدی ، سنوات و مزایای قانون کار توسط (24,440 امتیاز)
در قانون وزارت کار برای تسویه حساب پرسنل چه مواردی در نظر گرفته شده است ؟
1 پاسخ
قبل توسط (39,810 امتیاز)
ویرایش شده قبل توسط

بهترین پاسخ

در قانون کار ماده قانونی مشخصی برای تسویه حساب مطرح نشده است.  هرجند طبق قانون وزارت کار حق و حقوق پرسنل در مورد حقوق و مزایا از جمله عیدی و سنوات، عنوان شده است، و کارفرما مکلف به پرداخت و تسویه آنها می باشد. همچنین قانون کار مهلتی برای تسویه حساب معین نکرده است اما کارگر می تواند در صورت تأخیر در پرداخت، از طریق اداره کار اقدام به شکایت از کارفرما کند.

کارگر درهنگام تسویه حساب میتواند موارد ذیل را درخواست تسویه موارد زیر را داشته باشد:

  •     حقوق معوقه تا پایان قرارداد
  •     عیدی و سنوات براساس روزهای کارکرد
  •     اضافه کاری. نوبت کاری. شیفت کاری و ...
  •     مانده مرخصی
  •     دیگر مزایا و پاداش های توافق شده در قرارداد کار

همجنین کارفرما نیز در هنگام تسویه می تواند موارد زیر را از کارگر مطالبه نماید:

  • درصورت گرفتن هرگونه وام میبایست وام باقیمانده را تسویه نماید.
  • لوازم و وسایلی که در مدت قرارداد کار نزد او به امانت بوده را تحویل دهد.

همچنین لازم به ذکر است که کارفرما میبایست تا روز اخر کار حق بیمه را پرداخت نماید.