قبل در حقوق ، عیدی ، سنوات و مزایای قانون کار توسط (24,130 امتیاز)
ایا شیفت به صورت ۲۴ ساعت کار و ۲۴ ساعت استراحت قانونی است ؟
1 پاسخ
قبل توسط (37,890 امتیاز)

بهترین پاسخ
طبق ماده 51 قانون کار ساعت کار کارگران در شبانه روز نباید از 8 ساعت تجاوز نماید. اما در تبصره 1 این قانون آمده است که کارفرما با توافق کارگران می تواند ساعت کار را در بعضی از روزهای هفته کمتر از میزان مقرر و در دیگر روزها اضافه بر این میزان تعیین کند به شرط آنکه مجموع ساعات کار هر هفته از 44 ساعت تجاوز نکند.

بنابراین کارفرما می تواند با توافق کارگر مدت کارکرد روز را کمتر یا بیشتر تعیین کند. البته باید توجه داشت که شرط این کار توافق با کارگر می باشد و نباید اجباری در آن باشد.

همچنین کارفرما  می بایست مازاد بر 44 ساعت کار در هفته را به عنوان اضافه کاری در نظر بگیرد طبق ماده ۵۳ قانون کار،  به کارهایی که بخشی از ساعات انجام آن در روز و قسمتی از آن در شب واقع می‌شود،‌ کار مختلط گفته می شود. ‌در کارهای مختلط، ساعاتی که جزء کار شب محسوب می‌شود کارگر از فوق‌العاده شبکاری موضوع ماده 58 این قانون استفاده می‌نماید.