قبل توسط (24,280 امتیاز)
ویرایش شده قبل توسط

بهترین پاسخ
ماده ۴۷ قانون تامین اجتماعی کارگاه های مشمول قانون کار و تامین اجتماعی را ملزم به ارايه صورت مزد و حقوق و مزایای بیمه‌ شدگان همچنین دفاتر مالی در موقع مراجعه بازرس تامین اجتماعی در‌اختیار او بگذارند.

 اما سوال اینجاست که شرکت های معاف از حسابرسی تامین اجتماعی کدام هستند و معافیت از حسابرسی تامین اجتماعی چه شرایطی دارد؟

در ابتدا باید گفت که کارگاه ها و شرکت های معاف از حسابرسی تامین اجتماعی،  کارگاه های و شرکت های پیمانکاری هستند که مجوز پیمانکاری از سازمان برنامه و بودجه، یا اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی دارند.  همچنین کارگاه هایی که گواهی ایمنی پیمانکاری دارند مشمول حسابرسی بیمه نیستند.

در غیر اینصورت تمامی شرکت های حقوقی و افراد حقیقی مشمول حسابرسی تامین اجتماعی هستند و در صورت نیاز، ملزم به ارائه صورت حقوق و دستمزد کارگران و دفاتر مالی هستند. در صورت خودداری از ارايه این مدارک مشمول جریمه های مطرح شده در ماده 50 و ماده 102 تامین اجتماعی در مورد استنکاف و عدم همکاری کارفرمایان با تامین اجتماعی خواهند شد.