در بیمه اجباری پرسنل و کارکنان توسط (13,600 امتیاز)
آیا زن می تواند شوهر خود را بیمه کند ؟
1 پاسخ
توسط (36,500 امتیاز)

بهترین پاسخ

بله، قانون کار منعی در این زمینه ندارد. همچنین، زن می تواند شوهر خود را بیمه کند. فقط نیاز است ماده 188 قانون کار را در نظر بگیرید

‌ماده 188 قانون کار: اشخاص مشمول قانون استخدام کشوری یا سایر قوانین و مقررات خاص استخدامی و نیز کارگران کارگاه‌ها خانوادگی که انجام کار آنها‌منحصراً توسط صاحب کار و همسر و خویشاوندان نسبی درجه یک از طبقه اول وی انجام می‌شود، مشمول مقررات این قانون نخواهند بود.

طبق ماده 188 قانون کار کارگاههای خانوادگی از شمول قانون مزبور وبه تبع آن از شمول قانون بیمه بیکاری خارج می‌باشند لذا چنانچه در کارگاهی فقط همسر وخویشاوندان نسبی کارفرما به کار اشتغال داشته باشند صرفا در دوره‌های یادشده کارگاه مذکور از شمول قانون کار و به تبع آن از شمول قانون بیمه بیکاری خارج خواهند بود  ومشمول پرداخت 3% بیمه‌بیکاری نمی‌باشند ودرصورت وصول می بایستی در حساب بستانکاری کارگاه منظور گردد. بدیهی است درصورت جذب فرد دیگری غیر از اعضاء خانواده کارفرما ،کارگاه از شمول کارگاه خانوادگی خارج می گردد. و در نتیجه مشکلی در زمینه وجود رابطه کارگر و کارفرمایی بین زن و شوهر وجود نخواهد داشت.