در حقوق ، عیدی ، سنوات و مزایای قانون کار توسط (26,310 امتیاز)
ویرایش شده قبل توسط
تایم ناهار در قانون کار در نظر گرفته می شود و آیا ساعت ناهار و نماز جزو ساعت کاری است و مشمول پرداخت حقوق است ؟
1 پاسخ
توسط (110,570 امتیاز)
ویرایش شده قبل توسط

بهترین پاسخ

همانگونه که ماده 51 قانون کار نیز به آن تصریح دارد ساعت کار در این قانون مدت زمانی است که کارگر نیرو یا وقت خود را به منظور انجام کار در اختیار کارفرما قرار می دهد.

به ساعت ناهار در قانون کار اشاره ای نشده است اما بر اساس همین ماده قانونی در مورد تایم ناهار در قانون کار باید گفت ساعات صرف صبحانه و نهار جزء ساعت کار به حساب نمی آید.

بدیهی است چنانچه در کارگاهی از قبل رویه مورد عمل بر این قرار گرفته باشد که ساعت صرف صبحانه یا نهار و یا شام جزء ساعت کار به حساب آید استمرار آن به عنوان عرف مستقر در کارگاه محسوب و کما کان باید اجرا گردد.

ضمناً با توجه به ماده 150 قانون کار کارفرما مکلف است در ایام ماه مبارک رمضان مدتی را برای ادای فرایض دینی و صرف افطار یا سحری اختصاص دهد که این مدت جزء ساعت کار کارگران منظور می شود.

همچنین زمان‌هایی که افراد برای آمدن به محل کار صرف می‌کنند هم به‌عنوان ساعت کاری در نظر گرفته نمی‌شود. اما اگر در حین راه دچار حادثه تصادف شود، حادثه ناشی از کار خواهد بود