نام مدیرعامل و اعضای هیات مدیره در دو حالت می تواند در لیست بیمه شرکت ارسال شود. در واقع لیست بیمه مدیرعامل و اعضای هیات مدیره به نوع رابطه کاری و مزدی بستگی دارد، که در این دو حالت شرایط را بررسی می کنیم:

در صورت عدم دریافت مزد و نداشتن رابطه کارگری

با توجه به تعاریف بخشنامه 9 مشترک فنی و درآمد بيمه شده (كارفرما) : اشخاص حقیقی و مدیران اشخاص حقوقی غیر دولتی که حقوق دریافت نمی نمایند مشخص شده است که این افراد ارتباط آنها به واسطه رابطه کارگر و کارفرما نبوده و بر اساس قانون تجارت می باشد. بنابراین به استناد بخشنامه فوق الذکر حق بیمه مدیرعامل و هیات مدیره نباید از محل لیست بیمه شرکت رد شده و پرداخت گردد.

البته در صورت تمایل مدیرعاملو اعضای هیات مدیره شرکت به بیمه شدن لازم است از طریق بیمه اختیاری این افراد اقدام نموده و پس از ثبت نام و تایید سازمان تامین اجتماعی اسامی آنها در لیست شرکت درج گردد و فقط درستون شغل لیست تهیه شده بجای کارگر عنوان کارفرما منظور می گردد. توجه داشته باشید، ازآنجاییکه مدیران شرکت در صورت عدم دریافت مزد هیچگونه ارتباط کارگر و کارفرمایی با شرکت ندارند بنابراین تابع قانون کار نیستند و مشمول پرداخت 3% حق بیمه بیکاری نیز نخواهند بود و لیست آنها بصورت 27% برای سازمان تامین اجتماعی ارسال خواهد شد.

در صورت دریافت مزد و داشتن رابطه کارگری

در بند 11 بخشنامه 9 مشترک فنی و درآمد مطرح شده است که : اعضای هیات مدیره کارگاههایی دارای شخصیت حقوقی که حقوق دریافت می دارند در صورت تمایل به ارسال لیست و پرداخت حق بیمه می توانند با ارائه درخواست کتبی پس از بررسی اشتغال به کار در کارگاه و دریافت حقوق نسبت به درج نام خود در لیست کارگاه همانند سایر بیمه شدگان و با نرخ 27% اقدام نمایند که عدم پرداخت 3% بیمه بیکاری به دلیل عدم تبعیت از قانون کار می باشد

 اگر در شرکت فقط مدیرعامل یا یکی از اعضای هیات مدیره فعالیت داشته باشد و نیرویی ذیل آن نباشد پرداخت حق بیمه کارفرمایی امکانپذیر نمی باشد