در شکایت از کارفرما یا کارگر توسط (100 امتیاز)
مادر بنده به مدت ۲۵ سال برای شرکت قالی ،قالی بافته کارت اتحادیه و تمام مدارک را نیز دارند شرکت قالی حتی یک روز هم بیمه رد نکرده آیا میتوان شکایت کرد و احقاق حق نمود؟
1 پاسخ
توسط (11,580 امتیاز)
با سلام

  باید ماهیت کار بررسی گردد

۱- اگر مادرتان مصالح کاررا از شرکت می گرفتن و با ابزارآلات خودشان  در منزل اقدام به قالی بافی می کردن و  ساعات کاری در اختیار خودشان بوده و بصورت کنترات و پیمانکاری فرعی کار می کردن  و دستمزد خودرا بطور یکجا یا حجمی دریافت می کردن و حقوق ماهیانه  نداشتن بیمه ایشان تحت بیمه قالی بافان تامین اجتماعی بوده و با پی گیری شرکت و معرفی اتحادیه قالی بافان باید در سازمان تامین اجتماعی از بیمه مذکور که یارانه دارد استفاده می کردن  و اگر چنین بوده در حال حاضر اقدام قانونی میسر نیست

۲-اگر برای شرکت در محل شرکت و با ابزار کار شرکت و در ساعات مشخصی از روز کار می کردن و حقوق دستمزد ماهیانه مشخصی داشتن تابع قانون کار بوده و کارفرما ملزم  است مطابق ماده ۱۴۸ قانون کار   ودر صورت احراز اشتعال وی  در مراجع قانون کار حق بیمه ایشان را طبق مقررات تامین اجتماعی پرداخت کند