در قانون کار و قرارداد کار توسط (160 امتیاز)
با سلام

من میخواستم به مدت چند ماه در شرکتی به صورت رایگان به عنوان کارآموز مشغول بشم، آیا مشمول بیمه تامین اجتماعی میشم؟؟؟؟
1 پاسخ
توسط (2,460 امتیاز)
به استناد ماده 2 قانون کار " کارگر از لحاظ این قانون کسی است که به هر عنوان در مقابل دریافت حق السعی اعم از مزد ، حقوق ، سهم سود و سایر مزایا به درخواست کارفرما کار می کند . "

در این ماده 3 شرط اساسی برای احراز رابطه ی کارگری و کارفرمایی اعلام شده است : 1 - کارگر باید شخص باشد ( شخص حقیقی ) 2 - پول یا مزد تحت هر عنوان ، دریافت کند 3 - به درخواست و دستور کارفرما کار کند .

برقراری هر سه شرط الزامی است و اگر هر یک از شروط مذکور حذف شوند ، رابطه ی کارگری کارفرمایی برقرار نخواهد بود . لذا به دلیل عدم دریافت مزد ، رابطه ی شما با این مجموعه رابطه ی کارگری و کارفرمایی مشمول قانون کار نخواهد بود . لذا مشمول ماده ی 148 قانون کار هم نخواهید بوده که اعلام می نماید " کارفرمایان کارگاههای مشمول این قانون مکلفند بر اساس قانون تامین اجتماعی ، نسبت به بیمه نمودن کارگران واحد خود اقدام نمایند . "