در دیه و بیمه خودرو توسط (-1,060 امتیاز)
میزان و مبلغ دیه شکستن ستون فقرات در سال 1401 چقدر است؟

پیشاپیش از شما ممنونم
2 پاسخ
توسط (35,970 امتیاز)

بهترین پاسخ

دیه شکستن ستون فقرات و مهره های کمر در سال 1401 در حالت های مختلف به شرح زیر است:

فهرست موضوعات

  • دیه شکستگی مهره کمر
  • دیه شکستگی ستون فقرات در صورت درمان
  • دیه شکستگی ستون فقرات همراه با قطع نخاع یا خمیدگی کمر
  • دیه شکستگی ستون فقرات در صورت فلجی پاها
  • دیه خمیدگی کمر

دیه شکستگی مهره کمر

منظور از شکستگی ستون فقرات، شکستن یک یا چند مهره از مهره های ستون فقرات، به جز مهره های گردن و استخوان دنبالچه می باشد. اگر یکی از مهره های گردن و یکی دیگر از مهره های سینه ای و یا کمری بشکند، آنوقت برای شکستگی مهره های گردن ارش جداگانه صادر میشود.

در شکستگی مهره ها فرقی بین اینکه یک مهره یا چند مهره بشکند در میزان دیه وجود ندارد به عبارتی دیگر دیه یک مهره شکسته با دیه چند مهره شکسته برابر است و اگر بدون جراحی خوب شود و باعث هیچگونه عوارضی مانند فلج یا غیره نگردد، دیه آن 10 درصد دیه کامل است. در این حالت دیه شکستگی مهره کمر در سال 1401 برابر با 60 میلیون تومان می شود.

دیه شکستگی ستون فقرات در صورت درمان

دیه شکستگی ستون فقرات که بدون عیب درمان شود،  یک دهم دیه کامل است با توجه به دیه کامل سال 1401 در این حالت دیه شکستگی ستون فقرات در سال 1401 برابر 60 میلیون تومان است.

دیه شکستگی ستون فقرات در صورتی که درمان شود ولی باعث از بین رفتن یکی از منافع گردد ( توان راه رفتن یا نشستن نداشته باشد و یا توان جنسی یا کنترل ادرار از بین برود )، موجب دیه کامل است. بنابراین دیه شکستگی ستون فقرات در سال 1401 در ان حالت برابر 600 میلیون تومان است.

دیه شکستگی ستون فقرات همراه با قطع نخاع یا خمیدگی کمر

دیه شکستگی ستون فقرات در صورت  عدم درمان مانند قطع نخاع یا خمیدگی کمر برابر دیه کامل است. بنابراین نرخ دیه قطع نخاع یا خمیدگی کمر در سال 1401 برابر  600 میلیون تومان می باشد.

دیه شکستگی ستون فقرات در صورتی که درمان نشود و موجب از بین رفتن یکی از منافع هم شود (مانند عدم توانایی کنترل ادرار ) علاوه بر دیه کامل که برابر 600 میلیون تومان است، مشمول ارش شکستگی ستون فقرات هم میشود که با توجه به عوارض ایجاد شده توسط پطشکی قانونی تعیین می شود.

دیه شکستگی ستون فقرات در صورت  فلجی پاها

به شکستگی ستون فقرات که باعث فلجی و بی حسی پاها شود، علاوه بر دیه شکستگی ستون فقرات که 600 میلیون تومان است، دو سوم دیه کامل هم برای فلج شدن پاها نیز تعلق میگیرد. یعنی دیه شکستگی ستون فقرات همراه با فلج شدن پاها در سال 1401 برابر یک میلیارد تومان است.

مطالب مرتبط:
جدول ارش و دیه