در حقوق ، عیدی ، سنوات و مزایای قانون کار توسط (-1,060 امتیاز)
سلام

حداقل حقوق برای کارگران مرغداری ها و دامداری ها برای سال 1400 چقدر است ؟
1 پاسخ
توسط (2,460 امتیاز)
حداقل حقوق برای تمام صنوف و مشاغل بر اساس مصوبات شورای عالی کار تعیین می شود مگر در مواردی که قانون یا بخشنامه ها یا ایین نامه هایی ، مبالغ حداقل حقوق را تعیین کرده باشد مانند کارگاهی که در آن طبقه بندی مشاغل اجرا شده است ، حقوق کارکنان بر اساس جدول طبقه بندی مشاغل تعیین می شود . در مورد مرغداری ها و دامداری ها نیز قانون خاصی وجود ندارد مگر با توجه به شرایط کار که توافق بین کارگر و کارفرما ، مبلغ حقوق و مزایای ماهیانه را تعیین می کند .

این مبالغ در سال 1400 به شرح زیر هستند :

- حداقل حقوق روزانه 885.165 ريال

- حداقل حقوق ماهیانه 30 روزه 26.554.950 ريال

- افزایش سایر سطوح مزدی : حقوق روزانه سال 99 به اضافه 26% به اضافه 82.782 ريال - در صورتی که از آخرین تاریخ دریافت پایه سنوات فرد یک سال گذشته باشد یا در سالگرد استخدامش مبلغ 46.667 ريال نیز به عنوان پایه سنوات به فرد تعلق می گیرد .

- کمک هزینه اقلام مصرفی خانوار ماهیانه 6.000.000 ريال

- حق مسکن ماهیانه 3.000.000 ريال ( در صورت تصویب هیات وزیران ، از تاریخ تصویب به مبلغ 4.500.000 ريال احتمال افزایش دارد )

- کمک هزینه عائله مندی به ازای هر فرزند 2.655.495 ريال - محدودیتی در تعداد فرزندانی که مشمول دریافت کمک هزینه عائله مندی باشند وجود ندارد . به استناد ماده 86 و 87 قانون تامین اجتماعی ، کمک هزینه عائله مندی به کسی تعلق می گیرد که فرزندانش زیر 18 سال باشند و در صورتی که بالای 18 سال باشند باید اشتغال به تحصیل داشته باشند یا با تایید کمیسیون پزشکی سازمان تامین اجتماعی توانایی کار نداشته باشند و بیمه شده نیز می بایستی دارای حداقل 720 روز سابقه بیمه کار باشد . توضیح اینکه تفاوتی بین بیمه شده زن و مرد در دریافت کمک هزینه عائله مندی وجود ندارد و همچنین تفاوتی بین فرزند پسر و دختر نیز وجود ندارد .

- سنوات به ازای یک سال کارکرد معادل یک برابر پایه حقوق فرد . در صورتی که فرد کمتر از یک سال کامل کار کند ، مزایای سنوات به نسبت کار انجام شده می بایستی پرداخت شود

- عیدی و پاداش معادل دو برابر پایه حقوق فرد تا سقف سه برابر حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار . یعنی اگر پایه حقوق فردی 50.000.000 ريال باشد ، دو برابر پایه حقوقش 100.000.000 ريال می شود اما چون از سه برابر حداقل حقوق مصوب شورای عالی کار در سال 1400 بیشتر می شود ( 3*26.554.950 = 79.664.850 ) لذا فرد مشمول دریافت حداکثر عیدی خواهد شد . در صورتی که کمتر از یک سال کامل کار کند ، عیدی متعلقه و سقف مربوط به آن نیز به نسبت کارکرد محاسبه می شود .

- مرخصی سالیانه به ازای یک سال کارکرد کامل 26 روز از روزهای کاری می باشد . در صورت کارکرد فرد کمتر از سال کامل ، مرخصی متعلقه به میزان کارکرد تعلق می گیرد .

در صورت وجود هر گونه عرف و رویه و روال در کارگاه در صورتی که مخالف یا مغایر قانون نباشد ، قابل اجرا خواهد بود .