در بیمه عمر و سرمایه گذاری توسط
سلام. آیت الله سیستانی در مورد بیمه عمر چه نظری دارند ؟
2 پاسخ
توسط (27,330 امتیاز)

با سلام و احترام

با توجه به اهمیت نظر فقها و مراجع تقلید در خصوص بیمه عمر، نظر برخی از علما و مراجع تقلید در ادامه ذکر گردیده است.

1- حضرت آية اللـه حاج سيد محمد محسن حسيني طهرانی
سؤال: ضمن عرض سلام و ادب سوال بنده از محضر حضرتعالی در مورد بيمه عمر و سرمايه گذاری است به تازگی از سوی شركتهای بيمه گر طرحی و مطرح شده به اين صورت كه به مدت سی سال شخص هر سال مبلغي ميپردازد تا سی سال و بعد از سی سال بيمه مبلغي علاوه بر مبلغ پرداخت شده توسط شخص به او ميپردازند.
به اين صورت كه مثلا سال اول دويست تومان ميپردازد سال دوم دويست و بيست تومان تا سال بيستم 1.2ميليون تومان ميپردازد كه كلا ميشود 11 ميليون تومان يعنی هر سال ده درصد بيش از سال گذشته ميپردازد.
بعد از بيست سال بيمه مبلغ 60 ميليون تومان به شخص ميپردازد حالا ميتواند بصورت يكجا دريافت كند، حالا سوال بنده اينست كه ايا دريافت اين وجوه به صورت فوق الذكر از لحاظ شرعي جايز است يا خير؟

پاسخ: اگر پرداخت این مبلغ در راستای انعقاد شرکت بیمه است که سود حاصل از آن بدین کیفیّت توزیع می شود، ایرادی ندارد البته در صورتی که احتساب ضرر در اینجا لحاظ شده باشد و اگر صورت مسئله به عنوان سپرده و امانت بوده باشد ایراد دارد.

2 - حضرت آیت الله خا-منه - ای
سؤال: بيمه عمر چه حکمى دارد؟

پاسخ: شرعاً مانعى ندارد.

3 - حضرت آیت الله سیستانی
سؤال: حکم استفاده از بیمه عمر ا بیان کنید؟

پاسخ: اصل قرداد اسلامی است و استفاده از آن بلامانع می باشد.

4 - حضرت آیت الله مکارم
سؤال: اینجانب خود را بیمه کرده ام. بیمه این مجموعه به این صورت می باشد که در طول سی سال در صورتی که برای من حادثه ای پیش بیاید که منجر به فوت و یا هر صدمه دیگر هم از نظر مالی و هم از نظر خسارت شود، به خانواده من تا سقف صد میلیون تومان کمک می کنند. همچنین در صورتی که بعد از سی سال به من هیچ صدمه ای وارد نشود، بیمه مرا بازنشسته اعلام می کند و حدود یک میلیارد به من به عنوان حق بازنشستگی می دهد. می خواهم بدانم این پول صحیح و حلال است یا خیر؟

پاسخ: این نوعی قرارداد است و آنچه در مقابل آن می گیرند مانعی ندارد.

پی نوشت :

1- برگرفته از سایت متقین

2- برگرفته از سایت حضرت آیت الله خا-منه -ای

3- تماس با دفتر حضرت آیت الله سیستانی در قم( 0253-7741415)

4- برگرفته از سایت حضرت آیت الله مکارم