در دیه و بیمه خودرو توسط (100 امتیاز)
سلام امیدوارم حالتون خوب باشه

بنده برج ۳ یه تصادفی داشتم بنده با موتوردر بزرگراه بودم و عابر پیاده در اتوبان که مامور آتشنشان بودن و سرتونو درد نیارم بعد از اعتراض به کروکی ۷۰ درصد من مقصر شدم .حالا چند تا سوال داشتم که ممنون میشم راهنماییم کنید .

۱.با توجه به اینکه موتور بیمه بوده و بنده گواهینامه نداشتم چرا و طبق چه قانونی بیمه دیه روکامل از من ریکاوری میکنه واین قانون دقیقا کی تصویب شده ???در صورتی که موتور من برج ۴  سال ۹۶ بیمه شده آیا من میتونم از بیمه شاکی بشم ???

۲.آیا در کل زندان در انتظار منه ???

۳.اگر جریانه ما طول کشیدو قاضی درسال ۹۷ حکم دادن آیامن باید مابه التفاوت بیمرو من پرداخت کنم یعنی گران شدن دیه را من باید از جیب پرداخت کنم .

با تشکراز راهنماییتون
1 پاسخ
توسط (29,220 امتیاز)
با سلام .... بر اساس قانون بیمه شخص ثالث مصوب سال 1395 در صورت فقدان گواهینامه ی مقصر حادثه ، بیمه گر مکلف بپرداخت خسارت بدون اخذ هرگونه تضمین میباشد . و پس از پرداخت میتواند جهت بازیافت به راننده ی مقصر مراجعه کند. البته بازیافت مبلغ خسارت از مقصر بستگی به شرایط معیشتی و مالی مقصر دارد و امکان تخفیف یا تقسیط وجود دارد.

در خصوص زندان نیز طبق قانون مجازات اسلامی حبس شامل میشود ولی بیشتر مواقع با تشخیص قاضی در صورت نداشتن سوء پیشینه حبس تبدیل به جزای نقدی خواهد شد.

ضمناً دیه یوم الاداء بوده و ملاک زمان پرداخت میباشد و درصورت اقدام بیمه گر برای بازیافت کل مبلغ قابل بازیافت است.