در بازنشستگی و مستمری توسط (100 امتیاز)
سلام وعرض ادب

ممنون از جواب دهی به سوال قبلی بنده.یه سوال برام مطرح شده سپاسگذارهستم اگه جواب بدید.

من جمعا سه سال سابقه پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی دارم.( یکسال خویش فرما حداقل حق بیمه بوده.

 و دو سال کارفرمایی:  حداکثرحق بیمه روپرداخت کردم،یعنی 7برابر حق بیمه حداقل روکارفرمابرام رد کرده) سوالم اینه؟باتوجه به سابقه کم من(3سال) اکه ازکارافتادگی براثربیماری بگیرم چقدربهم حقوق پرداخت میشه؟بایک مثال عددی بهم پاسخ بدید ممنون میشم.

بازم سپاس ازراهنمایی های
1 پاسخ
توسط (22,580 امتیاز)

با سلام

قانون تأمین اجتماعی در بند الف ماده ٧٠ خود میزان مستمری از کارافتادگی کلی را محاسبه کرده است. میزان مستمری ماهانه از کارافتادگی کلی ناشی از کار عبارت است از یک سی‌ام متوسط حقوق ماهانه بیمه شده ضرب‌در سنوات پرداخت حق بیمه به نحوی که از صد در صد متوسط حقوق ماهانه او بیشتر و از ٥٠ درصد حقوق ماهیانه او کمتر نباشد.
به طور مثال کارگر از کارافتاده‌ای که یک سی‌ام مزد او ٢٠ هزار تومان است و ١٥ سال سنوات دارد، میزان مستمری از کارافتادگی او ٣٠٠ هزار تومان است. در مورد بیمه شدگانی که افراد تحت تکفل دارند و همسر، فرزند، پدر یا مادر تحت سرپرستی دارند در صورتی که مستمری استحقاقی آنان، از ٦٠ درصد مزد یا حقوق متوسط آنان کمتر باشد علاوه بر آن معادل ١٠ درصد مستمری استحقاقی به عنوان کمک، مشروط بر آنکه جمع مستمری و کمک به وی از ٦٠درصد تجاوز نکند پرداخت خواهد شد.