در دیه و بیمه خودرو توسط (140 امتیاز)
سلام در مرحله نهایی چه کسی مبلغ دیه(تصادف)را تعیین میکند آیا میشود برای مبلغ دیه چانه زنی کرد؟
1 پاسخ
توسط (51,790 امتیاز)
درود برشما

دیه مقدر اعضا در قانون مجازات اسلامی تعیین شده است و توسط قضات دادگاه به مجنی علیه ثابت میشود . اما به منظور تشخیص نوع جراحات و تطبیق آن با موارد مصرح در قانون مجازات اسلامی پزشکی قانونی ایفای نقش میکند.

اما در بحث ارش ، بواسطه ی اینکه در قانون برای آن تعریفی صورت نپذیزفته است پزشک معاین پزشکی قانونی به نسبت خسارت وارده و تاثیر جراحت بر سلامتی مصدوم تعیین درصد مینماید .

شاید در پزشکی قانونی بتوانید بر تغییر درصد با توجه به میزان جراحات تاثیر گذار باشید ولی در دیه مقدر هرگز.

البته اگر برمبلغ  دیه با خود مجنی علیه مصالحه کنید امکان پرداخت به میزان کمتر از دیه صادره شده از دادگاه متصور است

( مستنبط از مفهوم مخالف ماده  558قانون مجازات اسلامی :

در جنایت غیرعمدی بر اعضاء و جنایت عمدی که قصاص ندارد یا قصاص در آن ممکن نیست یا بر دیه، مصالحه شده و مقدار آن مشخص نشده است به شرح مقرر در این قانون، دیه ثابت می شود.

)