در قانون کار و قرارداد کار توسط (2,660 امتیاز)
با سلام خدمت کارشناسان محترم

آیا کارگران روز مزدی که برای مدت کوتاه برای کارفرما کار می کنند باید بیمه شوند؟ دقیق تر بخوام عرض کنم منظورم کارگرای محلی هستن که مثلا برای کار ساختمونی ، یا باغبونی یکی دو روز برای کارفرما کار می کننه. واگه باید بیمه بشن ، روالش به چه صورته؟ کارفرما باید بره اداره بیمه برای خونش کد کارگاه بگیره؟
1 پاسخ
توسط (30,660 امتیاز)

با سلام

کارگران روزمزد مشمول قانون تامین اجتماعی و کار میباشند و باید حق بیمه آنها واریز گردد ولی کارگران ساختمانی بهتر است با مراجعه به صنف ساختمانی نامنویسی و با ارائه مدارک فنی و حرفه ای مشمول قانون بیمه کارگران ساختمانی گردند در غیر اینصورت کارگران ساختمانی روز مزد در صورت عدم واریز حق بیمه مشمول قانون بیمه اجباری کارگران ساختمانی سال 1354 خواهند شد و فقط در هنگام بروز حوادث ناشی از کار می توانند خود یا بستگان درجه اول آنها یا کارفرما با ارائه گزارش حادثه به ادارات کار و تامین اجتماعی از تعهدات تعیین شده استفاده نمایند.

باغبانهای روز مزد که در منازل مسکونی به صورت ساعتی یا روزانه در ماه مشغول میباشند باید خود اقدام پرداخت بیمه حرف و مشاغل آزاد نمایند.

اما باغبانهایی که در کارگاهها مشمول قانون کار و تامین اجتماعی شاغل میباشند کارفرما موظف است نسبت به کارکرد آنها در ماه برایشان لیست حق بیمه به سازمان تامین اجتماعی تحویل دهد.