در خدمات درمانی و دفترچه بیمه توسط (870 امتیاز)
سلام. من تا حالا بیمه نبوده ام با کافرما صحبت کردم گفت برو شعبه یه پرسشنامه بگیر و پر کن و کد بیمه بگیر تا بیمه ات کنم.الان کد بیمه دارم و از مسئولین شعبه پرسیدم گفتند که به کارفرما بگو اسمت رو رد بکنه و وقتی که پول بیمه به حساب شرکت واریز شد با یه قطعه عکس بیا تا دفترچه رو برات صادر کنیم.اما کارفرما جور دیگه ای میگه.میگه ما اسمت رو رد می کنیم بعد باید بازرسی انجام بشه وقتی بازرسی تایید شد می تونی بری دفترچه بگیری.کی راست میگه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟حق با کیه؟؟؟؟؟؟؟
1 پاسخ
توسط (30,660 امتیاز)
با سلام

شاغلین کارگاههای مشمول قانون تامین اجتماعی از اولین روز کارکرد در کارگاه مشمول بیمه میباشند.

چنانچه کارگاه از قبل دارای کد کارگاهی باشد و لیست حق بیمه برای سایر کارکنان ارائه میدهد  پس از تکمیل پرسشنامه نامنویسی و درج تاریخ شروع بکار در پشت پرسشنامه توسط کارفرما و درج مهر کارگاه و اخذ شماره بیمه و شماره تامین اجتماعی از شعبه کارفرما می تواند نسبت به ارسال لیست حق بیمه فرد وفق ماده 28 و 39 قانون تامین اجتماعی اقدام نماید.

همچنین کارگاه باید متعهد گردد فرم معاینات پزشکی بیمه شده را حداکثر تا یکماه پس از نامنویسی به شعبه تامین اجتماعی جهت درج در پرونده فنی بیمه شده ارائه دهد.

برای مثال اگر ما در تیرماه باشیم کارفرما باید لیست خرداد ماه را تا 31ام تیرماه به شعب سازمان تحویل دهد و نیازی به انتظار بازرسی از کارگاه برای بیمه شدگان جدید نمیباشد و بیمه شده میتواند بعد از ارسال لیست حق بیمه توسط کارفرما و پرداخت حق بیمه دفترچه بیمه خود را اخذ نماید.

در ضمن اگر کارگاه مشمول کمک دولت بخشی از حق بیمه سهم کارفرما باشد مهلت ارسال لیست حق بیمه دو ماهه میباشد و کارفرما میتواند لیست اردیبهشت ماه را در تا تاریخ 31 ام تیرماه به سازمان تحویل دهد.

لازم بذکر است چنانچه در بازرسی کارگاه بعد از ارائه لیست حق بیمه مشخص گردد فرد مورد نظر اصلاً در کارگاه شاغل نبوده شعب سازمان وفق ماده 39 قانون تامین اجتماعی سوابق بیمه نامبرده را حذف می نمایند.

چنانچه کارگاه از قبل کد کارگاهی و پرونده مطالباتی نزد شعبه تامین اجتماعی نداشته باشد برای اخذ کد و شناسایی کارگاه و نوع فعالیت باید ، واحد بازرسی شعبه از محل کارگاه بازرسی انجام دهد و پس از ارسال گزارش و تایید آن مراحل فوق الذکر انجام گردد.