در دیه و بیمه خودرو توسط (100 امتیاز)
با سلام و عرض خسته نباشید

من دو ماه پیش تصادف داشتم با عابر پیاده که مامور آتشنشانی بود در اتوبان گواهینامه موتورندارم اما بیمه دارم بیمه رازی

من مقصر شدم

در صورتی که مامور آتشنشان از جلو ماشین به ناگهان به عرض اتوبان پرید برای رسیدگی به تصادف دیگری در آن طرف اتوبان یعنی مسیر مخالف اتوبان ...

آتشنشان بدون رعایت نکات ایمنی باعث شد من ضربه مغزی شوم و آسیب زیادی ببینم ...

حالا سواله من این است این درست است که من باید مقصر شوم ???

چرا بیمه ریکاوری میکند در صورتی روز پرداخت وجه جهت بیمه هیچکس نگفت باید گواهینامه داشته باشی و حتی در قرار داد بیمه نوشته نشده بود .???

ممنونم و تشکر
1 پاسخ
توسط (29,220 امتیاز)

با سلام و آرزوی سلامتی ..... در خصوص احتمال قصور آتشنشان ، حق اعتراض برای شما محففوظ میباشد، اما از آنجائیکه مامور آتشنشانی در حال ماموریت بوده و شما بدون در نظر گرفتن شرایط استقرار خودروهای امدادی به مسیر خود ادامه داده و منجر به سانحه شده اید، قصور آتشنشان کمی بعید بنظر میرسد.

اما در خصوص فقدان گواهینامه، توجه داشته باشیم که اولاً رانندگی با وسایل نقلیه موتوری طبق مقررات راهنمایی و رانندگی نیاز به مهارت لازم داشته و باید گواهینامه متناسب با وسیله نقلیه را طبق قانون داشته باشید تا اجازه تردد به شما داده شود و در صورت رانندگی در چنین حالتی تمام مسئولیت وقوع هر گونه سانحه ای  بعهده شخص راننده بوده شبه عمد محسوب شده و قانون حمایتی نخواهد کرد.

بر اساس بند پ ماده 15 قانون بیمه اجباری شخص ثالث نیز فقدان گواهینامه راننده مسبب حادثه یک از مواردی است که موجب بازیافت خسارت پرداختی به زیاندیده از راننده مقصر خواهد شد.

ضمناً عقد هر قراردادی مانند بیمه نیز نمیتواند بدون در نظر گرفتن قوانین جاری یک کشور منعقد گردد.