در دیه و بیمه خودرو توسط
دوستم سال پیش تصادف کردن و راننده مقصربودن ایشون گواهینامه نداشتن ولی بیمه شخص ثالث ایران رو داشتن بیمه گر تمام دیه فرد اسیب دیده رو کامل پرداخت کردن وفقط دادگاه ایشون  رو 400هزارتومان جریمه کردن ولی درقانون بیمه کسی که گواهینامه نداشته باشد بیمه گر دیه را پرداخت کرده و بعدا از راننده مقصر بدون گواهینامه استردادمیکند خواستم بدونم این دوگانگی چگونه دربیمه وجود دارد
توسط (100 امتیاز)
درود
اگر راننده مقصر گواهی نامه نداشته باشد بیمه مبلغ پرداختی دیه را از وی استرداد میکند! در این صورت چرا روزی که او را بیمه میکنند از او گواهینامه نمیخواهند؟ پس بیمه شدن چنین کسانی چه کاربردی برای آنها دارد؟ اگر آن شخص از نظر اقتصادی توانایی استرداد مبلغ دیه را نداشته باشد راه حل بیمه چیست؟
2 پاسخ
توسط (40,110 امتیاز)
در این مورد به ماده 6 قانون بیمه شخص ثالث قدیم یا ماده 15 قانون جدید رجوع میشود
که طبق آن دیه به زیاندیده پرداخت شده و شرکت بیمه از طریق مراجع قضایی از راننده مقصر بازپس میگیرد

ماده ۱۵ ) در موارد زير بيمه گر مكلف است بدون هيچ شرط و اخذ تضمين، خسارت زيان ديده را پرداخت كند و پس از آن مي تواند به قائم مقامي
زيان ديده از طريق مراجع قانوني براي بازيافت تمام يا بخشي از وجوه پرداخت شده به شخصي كه موجب خسارت شده است مراجعه كند:
الف ) اثبات عمد مسبب در ايجاد حادثه نزد مراجع قضائي
ب ) رانندگي در حالت مستي يا استعمال مواد مخدر يا روانگردان مؤثر در وقوع حادثه كه به تأييد نيروي انتظامي يا پزشكي قانوني يا دادگاه
رسيده باشد.
پ ) در صورتي كه راننده مسبب، فاقد گواهينامه رانندگي باشد يا گواهينامه او متناسب با نوع وسيله نقليه نباشد.
ت ) در صورتي كه راننده مسبب، وسيله نقليه را سرقت كرده يا از مسروقه بودن آن، آگاه باشد.
تبصره ۱)  در صورت وجود اختلاف ميان بيمه گر و مسبب حادثه، اثبات موارد فوق در مراجع قضائي صالح صورت خواهد گرفت.
تبصره ۲) در مواردي كه طبق اين قانون بيمه گر حق رجوع به مسبب حادثه يا قائم مقام قانوني وي را دارد، اسناد پرداخت خسارت از سوي بيمه گر
در حكم اسناد لازم الاجراء است و از طريق دواير اجراي سازمان ثبت اسناد و املاك كشور قابل مطالبه و وصول مي باشد.
تب