در دیه و بیمه خودرو توسط (550 امتیاز)
با سلام

توضیح کلی از ماده 8 شخص ثالث میخاستم

با تشکر
1 پاسخ
توسط (29,220 امتیاز)
انتخاب شده توسط

بهترین پاسخ
با سلام  ..ماده 8 قانون بیمه شخص ثالث مصوب 95 بیان میکند:  حداقل پوشش بیمه در بخش خسارت بدنی معادل مبلغ ریالی دیه یک مرد مسلمان در ماه حرام (امسال308میلیون ت) است و در هر صورت نیازی به اخذ الحاقیه در این بخش نمیباشد. در خصوص پوشش خسارت مالی این بیمه نامه نیز حداقل تعهد را معادل دوونیم درصد دیه ماه حرام (امسال7/7 م ت)اعلام نموده که در صورت پرداخت حق بیمه اضافی و توافق با بیمه گر طی الحاقیه قابل افزایش میباشد.

لکن تبصره 3 و 4 این ماده خود دستوالعمل ویژه دارد که در آن میزان تعهد مسبب حادثه را در بخش خسارت مالی تا حد قیمت خودروی متعارف دانسته و منظور از خودروی متعارف را، خودرویی با قیمت حداکثر 50 درصد دیه ماه حرام  ( امسال 154 م ت) تعریف کرده است.

لذا چنانچه در یک حادثه خودرویی در قبال یک خودرو با ارزش غیرمتعارف مقصر شناخته شود میزان تعهد راننده مسبب به تناسب پرداخت خواهد شد.

مثال اگر ارزش خودروی زیاندیده 1.54میلیاردت باشد و کل خسارت برآوردی 30 م ت گردد طبق این ماده حداکثر تعهد مسبب در بخش خسارت مالی 3 میلیون تومان خواهد بود.