در دیه و بیمه خودرو توسط
چرا در هنگام پرداخت خسارت دیه نقدآ محاسبه میشه در صورتی کل قیمت 1000عدد گوسفند معمولی حدود ششصد هزار تومان قیمت داره با این حساب مبلغ دیه کامل قطعآ بالا تر از پانصد میلیون تومان میباشد .و درصورت درخواست شاکی میشه خود شتر یا گوسفند رو بابت دیه مطالبه کرد
1 پاسخ
توسط (29,220 امتیاز)
انتخاب شده توسط

بهترین پاسخ
با سلام .... در پاسخ باید گفت که خیر قانون امکان انتخاب نوع پرداخت دیه را به قاتل واگذار کرده و بر اساس شرع و قانون مجازات اسلامی (ماده 297 ) دیه نفس انسان مسلمان يکی از امور شش گانه است كه قاتل در انتخاب هر يک از آن‌ها مخير می‌باشد و تلفيق آن‌ها جايز نيست:

  1.  100 شتر سالم و بدون عيب كه خيلی لاغر نباشند.
  2.  200 گاو سالم و بدون عيب كه خيلی لاغر نباشند.
  3.  يک هزار گوسفند سالم و بدون عيب كه خيلی لاغر نباشند.
  4.  200 دست لباس سالم از حله های يمن
  5.  يک هزار دينار مسكوک و غير مغشوش كه هر درينار يک مثقال شرعی طلا به وزن 18 نخود است.
  6.  10 هزار درهم مسكوک سالم و غير مغشوش كه هر درهم به وزن 6/12 نخود نقره هستند.

تبصره- قيمت هر يک از امور ششگانه در صورت تراضی طرفين و يا تعذر همه آن‌ها پرداخت می‌شود.
بر اساس ماده فوق قاتل می‌تواند هر يک از موارد فوق را انتخاب کند اما مورد چهارم (حله يمن) به لحاظ اينکه امروزه وجود ندارد و تحصيل آن متعذر است از اين شش قسم خارج شده است.