در سایت و سامانه وزارت کار توسط (-1,060 امتیاز)
سلام

طرح کارورزی جدید دولت و برنامه اشتغال فراگیر چیست ؟
1 پاسخ
توسط (329,890 امتیاز)

با سلام

در طرح کارورزی که از تابستان سال ۹۶ در کشور اجرایی شد، معافیت ۲ ساله کارفرمایان در زمینه پرداخت حق بیمه لحاظ شده است. همچنین کارورزان از بیمه حوادث برخوردارند.در این طرح بخشی از دستمزد توسط دولت و بخش دیگری از سوی کارفرما پرداخت می شود. هدف از اجرای این طرح جذب فارغ التحصیلان دانشگاهی بیکار از مقطع کاردانی تا مقطع دکتری است.

جامعه هدف اجرای این طرح، دانش آموختگان دانشگاهی و واحدهای پذیرنده اعم از بخش خصوصی و تعاونی هستند، که در گام نخست کارفرما را تشویق می کنیم تا نیروی کار فارغ التحصیل دانشگاهی جدید را جذب کند و در مرحله بعد هدف ما آماده سازی نیروی کار برای بازار کار است که این افراد در دوره کارورزی مهارت لازم برای ورود به بازار کار را کسب می کنند. یک سوم حداقل دستمزد به اضافه بیمه حوادث را به دانش آموخته از سوی دولت پرداخت می شود، مابقی دستمزد توسط کارفرما پرداخت خواهد شد.

یکی دیگر از برنامه های مهم اشتغال در کشور که از سوی دولت تدبیر و امید پیگیری می شود، طرح اشتغال فراگیر است که مبتنی بر تجربیات جهانی است.کارشناسانی که این برنامه را تدوین کرده و در حال پیاده سازی آن با تکیه بر تجارب عملی آن هستند. اشتغال فراگیر گروههای مختلف اجتماعی را در بر می گیرد.زنان،جوانان دانش آموخته، جوانانی که دارای تحصیلات متوسطه هستند، روستاییان و حتی زنان و مردانی که با تکیه بر تجربه می خواهند در خانه یک فعالیت اقتصادی را راه اندازی کنند.

اشتغال فراگیر با تکیه بر ظرفیت های هر استان تدوین شده است که این کار نیازمند یک مطالعه عمیق اجتماعی و اقتصادی بود و کارشناسان حوزه کار به این مهم همت گماردند. حاصل این مطالعات هم اکنون به شکل مجموعه ای برای هر استان طراحی شده است. «طرح توسعه کسب و کار و اشتغال پایدار (تکاپو)» از سوی این وزارتخانه به ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و استانداری‌ های هر استان ابلاغ شد.

  1. برنامه اول : اشتغال ناشی از رشد و سرمایه‌گذاری‌های تولیدی به‌دست آمده به خصوص در حوزه‌های انرژی و صنایع بزرگ.
  2. برنامه دوم :با توجه به کم‌اشتغال بودن تولیدات بزرگ صنعتی در برنامه اشتغال فراگیر نیازهای بنگاه‌های کوچک و متوسط و خرد را برطرف می‌کند.
  3. برنامه سوم: اشتغال حمایتی توسط نهادهای حمایتی نظیر کمیته امداد، بهزیستی، بنیاد برکت و مستضعفان و نهادهایی که به‌طور هم‌افزا سیاست‌های اشتغال را دنبال می‌کنند.
  4. برنامه چهارم :طرح اشتغال روستا و شهرهای زیر ۱۰ هزار نفر اجرایی می‌شود.
  5.  برنامه پنجم: سیاست‌های مداخله بازار کار نظیر حق بیمه کارگر، پرداخت سهم بیمه کارفرمایی کارگر، سرانه کارورزی در کنار هم رو به جلو حرکت می‌کنند.