در بیمه مسوولیت و مهندسی توسط
با سلام

اگر ارزش واقعی یک دستگاه معادل 800 واحد و ارزش جایگزینی به شرط نو آن در بازار معادل 1000 واحد باشد در صورت بروز یک   خسارت کلی ( total loss ) :

الف ) اگر دستگاه به قیمت واقعی بیمه شکست ماشین آلات شده باشد ( 800 واحد )

ب ) اگر دستگاه به ارزش نو ( 1000 واحد ) بیمه شکست ماشین آلات شده باشد

خسارت قابل پرداخت در هر مورد با فرض فرانشیز صفر، چقدر خواهد بود؟ با تشکر
1 پاسخ
توسط (28,870 امتیاز)

با سلام

الف ) خسارت قابل پرداخت در صورت خسارت کلی به میزان قیمت واقعی دستگاه که همان 800 واحد است می باشد

ب)خسارت قابل پرداخت در صورت خسارت کلی به میزان قیمت ارزش روز دستگاه که همان 1000 واحد است می باشد

ماده ۱۰- درصورتی که مالی به کمتر از قیمت واقعی بیمه شده باشد، بیمه گر فقط به تناسب مبلغی که بیمه کرده است با قیمت واقعی مال، مسوول خسارت خواهد بود (بیمه مرکزی).

فرض کنید شخصی خودروی خود را که 100 میلیون ریال ارزش دارد، به مبلغ 50 میلیون ریال بیمه می کند و خسارتی به مبلغ 10 میلیون ریال رخ می دهد. حال شرکت بیمه تمام خسارت را پرداخت نمی نماید زیرا ارزش خودرو نصف ارزش واقعی بیمه شده است و متعاقبا حق بیمه ای که می بایست از فرد دریافت می شده است، کمتر از حق بیمه واقعیست لذا بیمه گر خسارت پرداختی وی را برابر با فرمول زیر و مبلغ 5 میلیون ریال می پردازد:

خسارت پرداختی = مبلغ خسارت واقع شده ضربدر سرمایه بیمه شده تقسیم بر سرمایه واقعی
5 میلیون ریال = (۱۰۰میلیون سرمایه واقعی / 50 میلیون سرمایه بیمه شده )* 10 میلیون ریال خسارت

لازم به توضیح است که اکر کسی خودروی خود را در زمان صدرور بیمه نامه کاملا" به روز و واقعی بیمه کرده باشد، ولی در زمان حادثه ارزش خودرو بالاتر برود (مثلا خودرو گران شود) بازهم ماده 10 اعمال می شود. لذا در صورت افزایش قیمت مال، بیمه گذار می بایست شرکت بیمه را درجریان گذاشته و حق بیمه اضافی متعلقه پرداخت شود.