در شرکت بیمه توسط (870 امتیاز)
چرا بیمه ایران علی رغم نمایندگی های بسیار زیادی که دارد ورشکست نمی شود؟یادمان نرود که بیمه توسعه هم به جهت نمایندگی های زیادی که داشت ورشکست شد. آیا بیمه ایران هم به همین سرنوشت دچار می شود ؟
3 پاسخ
توسط (33,820 امتیاز)
انتخاب شده توسط

بهترین پاسخ
سلام

بیش از 80 سال است که از تاسیس اولین شرکت بیمه در ایران می گذرد. در طول این مدت هیچ شرکت بیمه ای ورشکست نشده است. شرکت بیمه توسعه نیز ورشکست نشد، پروانه فعالیت این شرکت تعلیق شد. اگر ورشکست می شد به نفع بیمه گذاران بود ولی وقتی پروانه تعلیق شد، قانون بیمه و مقررات بیمه ای در این مورد خیلی شفاف نبود که تکلیف مشخص باشد.

به هیچ وجه تعداد نمایندگان زیاد نمی تواند عامل ورشکستگی یک شرکت باشد. بر عکس می تواند مایه قوت یک شرکت بیمه باشد. در حال حاضر در شرکت های بیمه ای مثل پاسارگاد و پارسیان و سامان نیز تعداد قابل توجهی نمایندگان عمومی و عمر در حال فعالیت هستند اما این شرکت ها به دلیل انتخاب صحیح ریسک و فعالیت بیشتر در حوزه بیمه عمر، از سطح توانگری خوبی برخوردار هستند.

شرکت بیمه توسعه به دلیل تخفیف های زیاد در رشته ثالث توانسته بود حجم زیادی از پرتفوی این رشته را جذب کند. از طرفی این منابع، بیشتر در صنعت ساختمان سرمایگذاری شده بود و رکود صنعت ساختمان باعث شد سرمایگذاری و سرعت نقد شوندگی این منابع با مشکل مواجه شود.

عامل دیگر این بود که ورودی جریان نقدینگی در شرکت بیمه توسعه وابستگی شدیدی به رشته ثالث داشت و زمانی که پروانه فعالیت دراین رشته تعلیق شد، خسارت های سر رسید شده، انباشت شد و از توان مالی و اجرایی شرکت بیشتر شد و موجب بروز حالتی تظیر ورشکستگی شد و بیمه مرکزی تصمیم بر تعلیق پروانه فعالیت این شرکت گرفت.

چه بسا اگر با اعمال محدودیت ها و هشدارهای به موقع به شرکت بیمه توسعه و اعمال نظارت های بیشتر، مانع از بروز این اتفاقات می شد و صنعت بیمه با قوت بیشتری به کار خود ادامه می داد.