در مرخصی زایمان و استعلاجی توسط (770 امتیاز)
با سلام
کارگری از تاریخ  94/9/1 به مدت دو هفته به علت بیماری اعصاب و روان در بیمارستان بستری شده و حقوق وی توسط کارفرما پرداخت می شود.

پس از اشتغال بکار مجدد و با گذشت بیش از دو ماه، یعنی از 94/12/1 لغایت 95/2/31 به علت ادامه همان بیماری، کارگر در محل کار حاضر نشده و 3 ماه غیبت داشته و جهت درمان نیز مراجعه و اقدام ننموده است (هیچ مدرک اثباتی ندارد) لکن از 95/3/1 لغایت 95/3/9 مجدداً به علت همان بیماری اعصاب و روان برای بار دوم در بیمارستان بستری می شود و از تاریخ 95/3/10 لغایت 95/4/20 نیز پزشک معالج برایش استراحت پزشکی تجویز و در استراحت پزشکی بوده است. از 95/4/21 نیز مجدداً به کار خود بازگشته و اشتغال بکار یافته و حق بیمه وی پرداخت شده است.

پس از مراجعه به تامین اجتماعی، از پرداخت غرامت دستمزد ایام بیماری ( 95/3/1 الی 95/4/20 ) خودداری نموده اند و تاکنون نیز پرداخت نکرده اند. علت آن را هم عدم حضور در محل کار از تاریخ 94/12/1 الی 95/2/31 و عدم پرداخت حق بیمه این مدت توسط کارفرما عنوان می نمایند.

1- آیا این کار آنان قانونی است یا سوء استفاده از قانون و تضییع حق کارگر بیمار است؟ چه اقداماتی برای اخذ غرامت دستمزد ایام بیماری از سازمان تامین اجتماعی می توان انجام داد؟
2- در مدت مذکور (بستری و استراحت پزشکی)، کارفرما چه آیتم های حقوقی را باید به کارگر راساً پرداخت نماید؟
3- سایر تعهدات کارفرما نسبت به کارگر در این مدت به لحاظ قانونی چیست؟
1 پاسخ
توسط (13,140 امتیاز)
باسلام استحقاق غرامت دستمزد ایام بیماری تنها در صورتی امکان پذیر است که تا روز قبل از شروع بیماری اشتغال به کار داشته باشید