در سایر توسط (100 امتیاز)
با سلام
در خصوص بیمه نامه باربری : در صورتی که محموله وارداتی بیمه حمل وارداتی کلوز A باشد نیازی به بیمه کردن کالا با ارزش واقعی کالا در بارنامه داخلی می باشد؟
1 پاسخ
توسط (33,820 امتیاز)
با سلام

در بیمه نامه های باربری، مدت حمل نا مشخص است ولی مبداء و مقصد تعیین می گردد. گرچه 2 سال بعد از صدور بیمه نامه باید محموله حمل شود یا اینکه به بیمه گر اطلاع داده شود تا مدت حمل را تمدید نماید.

از طرفی کلوزهای بیمه نامه بیانگر خطرات تحت پوشش در بیمه نامه است نه اینکه زمان حمل یا مسیر حمل را مشخص نماید.

به عنوان مثال ممکن است باری از درب کارخانه تحویل گرفته شود و تا محل مصرف نهایی یا انبار خریدار حمل شود. در این صورت کسی که بار را تحویل می گیرد از درب کارخانه تولید کننده بار تا مقصد نهایی، در حال ریسک است و بهتر آن است که از ابتدا برای این ریسک بیمه تهیه کند.

اما قرارداد در فروش یک محموله توافق شده که تحویل کالا روی عرشه کشتی است یا به اصطلاح  FOB است. در این صورت هر یک از طرفین بیمه نامه ای تهیه می کنند که متناسب با ریسک خود باشد؛ فروشنده بیمه نامه ای می خرد که بار را تا زمان تحویل روی عرشه کشتی خریدار، بیمه کند و خریدار هم از زمان تحویل گرفتن بار روی عرشه کشتی تا مقصد دیگری بار را بیمه می کند.

اگر بخواهیم معادل سازی کنیم، مبداء و مقصد تعیین شده در بیمه باربری معادل زمان شروع و پایان اعتبار سایر بیمه نامه هاست که حدود زمانی تعهد بیمه گر را تعیین می کند.

اما کلوزها بیانگر خطرات تحت پوشش بیمه است و ارتباطی با زمان و حدود تعهد بیمه گر ندارد. ممکن است یک بیمه نامه از لحاظ خطرات تحت پوشش بسیار جامع( ALL RISK یا کلوز A) باشد اما از لحاظ حدود زمانی تعهد، بسیار محدود باشد و تنها بخش کوچکی از مسیر حمل را بیمه نماید و بر عکس.

طبیعی است که نرخ حق بیمه تابعی از مسیر حمل، حدود تعهد بیمه گر، خطرات تحت پوشش، مشخصات محموله، وسیله حمل، متصدی حمل، سرمایه مورد تعهد و بسیاری پارامترهای دیگر است.

در صورتی که در بیمه نامه های باربری وارداتی،  مسیر حمل دربرگیرنده مرز ایران تا مقصد نهایی باشد، نیازی به تهیه بیمه نامه باربری داخلی نیست اما اگر بخشی از مسیر حمل کالا در حدود تعهد بیمه گر نباشد باید برای مقدار مسیری که بدون پوشش بیمه است، بیمه نامه تهیه کرد.

فرض کنیم در یک قرارداد تحویل کالای وارداتی آمده است که تحویل در انبار معرفی شده از سوی خریدار در تهران؛ در این صورت بیمه نامه ای که فروشنده تهیه می کند باید دربر گیرنده تمام مسیر حمل از مبداء تا انبار مذکور در تهران باشد.

در یک قرارداد دیگر آمده است تحویل روی عرشه کشتی یا FOB;

در این مورد خریدار باید از محل تحویل بار تا مقصد نهایی (روی عرشه کشتی بعدی، گمرک کشور مقصد، بعد از گمرک کشور مقصد یا مقصد نهایی بار ) بیمه نامه تهیه کند.