در بیمه مسوولیت و مهندسی توسط (100 امتیاز)
سلام

میخواستم بدونم تفاوت بین بیمه تمام خطر و بیمه مسئولیت مدنی چی هست؟

 و آیا مشاور و ناظر هم باید بیمه تمام خطر داشته باشه یا این فقط مختص پیمانکاره؟
1 پاسخ
توسط (33,820 امتیاز)
سلام

اگر در اثر فعل یا ترک فعل یک شخص، به اموال و جان سایر افراد آسیبی وارد شود، این شخص می بایست خسارات وارده به اموال افراد را بپردازد و در قبال خسارت وارده به جان افراد، جزای نقدی آن را بپردازد.

حال اگر این فعل یا ترک فعال جزء وظایف شغلی شخص باشد و قصور و اشتباه ناشی از افعال حرفه ای و شغلی باشد، مسولیت حرفه ای نام دارد و بیمه نامه مرتبط با آن نیز به همین نام است مثل مسولیت حرفه ای پزشکان، مهندسان ساختمان، وکلا، سردفتران و ...

اگر فعل یا ترک فعل در اثر یک قرارداد باشد و شخص به واسطه یک ت افق و قرارداد می بایست وظایف خود را به درستی انجام می داده و حال که خسارتی از ناحیه قصور و اشتباه او رخ داده ملزم به پرداخت خسارات مادی و جزای نقدی اسیب های جسمی است. مثل مسولیت متصدیان حمل و نقل در قبال صاحبان کالا یا  مسولیت کارفرما در قبال کارکنان

یک دسته از مسئولیت ها در هیچ یک از طبقه بندی های فوق نمی گنجد و از آنجایی که مربوط امور اجتماعی و مدنی است، مسولیت مدنی نام گرفته است. مثل یک ورزشگاه که در قبال تماشاچیان مسئول است یا یک مدیر جایگاه خدماتی رفاهی (پمپ بنزین و گاز ) در قبال مراجعین.

اما بیمه های تمام خطر پیمانکار و یا تمام خطر نصب مربوط به ریسک های اموال و بعضا آمیخته با مسولیت های کارفرما در قبال کارکنان و اشخاص ثالث است. در این بیمه نامه آنچه که اهمییت دارد ریسک های مجری پروژه است و با ریسک های ناشی از مسولیت حرفه ای ناظر و طراح متفاوت است.

ناظران و طراحان می بایست برای مسولیت های حرفه ای خود بیمه نامه متناسب با شرایط خود تهیه کنند.

در این بیمه نامه مواردی نظیر سطح تعهد بیمه گر (از لحاظ مالی و بدنی و هزینه پزشکی ) مدت اعتبار بیمه نامه، پوشش های اضافی و ممکن است استثنائاتی نیز قید می شود.