در بیمه اجباری پرسنل و کارکنان توسط (870 امتیاز)
سلام. من دو ساله دارم میرم سر کار ولی هنوز بیمه ام نکرده اند.خودم برای درمان از بیمه سلامت همگانی و برای بازنشستگی هم از بیمه عمر استفاده می کنم.به نظر تون به کارفرمام پیشنهاد بدم منو بیمه کنه یا نه؟
اگه گفت پول بیمه رو از حقوقت کم می کنم چکار کنم؟
کدومش از لحاظ مالی به صرفه تره؟
2 پاسخ
توسط (77,080 امتیاز)
انتخاب شده توسط

بهترین پاسخ
دوست گرامی سلام،وقت بخیر.

از نظر قانونی کارفرمای شما موظف به بیمه نمودن شماست،ولی خوب بر حسب توافقی که با کارفرماتون می کنین میتونن که اسم شما رو در لیست بیمه شون رد کنند.

در نظر داشته باشین که برای دریافت دفترچه از تامین اجتماعی،ابتدا باید به بیمه سلامت مراجعه و دفترچه های درمانی تون رو ابطال کنین تا بتونین از تامین اجتماعی دفترچه دریافت کنین.

همه فرمایشات شما فقط منوط به توافقی هست که با کارفرماتون می کنین.
بنابراین در صورتیکه قبول نکرد که زیر بار پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی تون بره،ازش بخواین که حق بیمه عمرتون رو تقبل کنه و یا بهش پیشنهاد بدین که خودش و اعضای خانواده اش رو هم بیمه عمر کنه شاید که براتون فرجی بشه.
اگر که قبول کنه بیمه تون کنه و حق بیمه تامین اجتماعی رو از حقوق تون کم کنه،این باز هم بسته به توافق شما با کارفرماست.
قانون تصریح کرده که کارفرما باید 23% از حق بیمه رو خودش پرداخت کنه و 7% مابقی رو از حقوق کارگر کسر و مجموعش رو به صندوق تامین اجتماعی واریز کنه.
ولی در سالهای اخیر و با وجود بیکاری زیاد و کار کم،کارفرماها میگن که اگه میخوای کار کنی این وجه رو باید خودت بپردازی و زیر بار پرداختش نمیرن تا در عوض به شما کار بدن!!!
بسته به نوع کار و یا نوع خدمات حق بیمه تامین اجتماعی از 10% پایه حقوق تا 30% آن محاسبه میشه.
شما باید ببینی که کارفرما بر کدام اساس حق بیمه رو محاسبه و پرداخت میکنه.
اگر که توان پرداحت هر دو را داشته باشین که خیلی هم خوبه،اگه کارفرماتون پرداخت حق بیمه تون رو تقبل کنه میتونین از مازاد اون پول برای ثبت نام بیمه عمر سایر افراد خانواده تون استفاده کنین.
در هر صورت همه اینها بسته به شرایط و توافق شما با کارفرماتون داره.