در بیمه تامین اجتماعی و اداره کار توسط (240 امتیاز)
سلام

 پسرم فوت کرده و مجرد است و دارای سوابق تامین اجتماعی و من بازنشسته هستم و همسرم زیر نظر من بیمه است و من و همسرم زیر نظر پسرمان بیمه نبودیم و الان خیلی وقته پسرم را به خاک سپردیم،

 آیا از بیمه پسرم چیزی به من و همسرم تعلق میگیرد؟   آیا الآن میتونم برم کمک هزینه کفن و دفن پسرم را بگیرم و باید برای گرفتنش کجا مراجعه کنم؟ بازهم ذکر میکنم من و همسرم بیمه پسرمان نبودیم
1 پاسخ
توسط (15,880 امتیاز)

همراه گرامی بیدبرگ

با سلام

کمک هزینه کفن و دفن، علاوه بر بازماندگان افراد بازنشسته ،به بازماندگان مستمری بگیران ازکارافتاده کلی و بیمه شدگان اجباری و اختیاری و مقرری بگیران بیمه بیکاری نیز پرداخت می شود. شرط اصلی پرداخت کمک هزینه کفن و دفن به بازماندگان، برقرار بودن ارتباط بیمه ای متوفی با سازمان در زمان فوت است.

هزینه کفن ودفن به بیمه شدگان حرف و مشاغل آزاد و مستمری بگیران مشمول پرداخت حق بیمه سرانه درمان و بیمه شدگان شاغل در کارگاههای قراردادی (١درصد) و (٧درصد) و کارکنان دولتی مشمول تامین اجتماعی تابع نظام هماهنگ پرداخت نمی شود. کمک هزینه کفن و دفن به همسر،فرزند و یا پدرو مادر بیمه شده یا مستمری بگیر متوفی، همچنین به آن دسته از مشمولین که بعد از تاریخ ٢٠/١١/٨٦٦ همسر خود را از  دست داده اند پرداخت می شود. این کمک هزینه پس از انجام مراحل کفن و دفن بیمه شده متوفی ، با ارائه اسناد و مدارک مربوط، از سوی شعب سازمان تأمین اجتماعی قابل پرداخت است.

در مواردی که متوفی فاقد همسر، فرزند و یا پدر و مادر باشد کمک هزینه کفن ودفن به وراث تعیین شده در انحصار وراثت و یا قیم قانونی وی پرداخت می شود.کمک هزینه مزبور بابت همسر فقط به بیمه شده اصلی پرداخت می شود و در صورت عدم حیات بیمه شده اصلی، قابل پرداخت نخواهد بود.همچنین هزینه کفن ودفن بابت بیمه شده اصلی و همسر وی قابل پرداخت است.

سپاس از همراهی شما

منبع: سایت یاسا