در بیمه مسوولیت و مهندسی توسط (28,870 امتیاز)
بیمه نفت و انرژی چیست؟ چه مواردی را پوشش می دهد؟
1 پاسخ
توسط (28,870 امتیاز)
انتخاب شده توسط

بهترین پاسخ

بیمه نفت و انرژی

بیمه های انرژی

عملیات کشف‚ استخراج و توسعه منابع نفت و گاز در خشکی و دریا ( بزرگترین فعالیت اقتصادی در ایران و منطقه خلیج فارس و دریای خزر ) مستلزم سرمایه گذاری های کلان و بهره گیری از نیروی انسانی متخصص داخلی و خارجی و بکارگیری ماشین آلات و تجهیزات گران و پیچیده است که در معرض ریسک هایی فراتر از کارهای عمرانی و صنعتی قرار دارند . جهت استخراج نفت، گاز، پالایش آنها و سایر کارخانجات جانبی که در فرایند تولید نفت و گاز احداث می‌شوند بیمه هایی تحت عنوان انرژی طراحی شده است. خطرات ایجاد شده و خسارات بوجود آمده در صنعت نفت ، گاز و پتروشیمی چه در هنگام ساخت و چه در زمان بهره‌برداری توسط بیمه های انرژی بیمه می‌شوندکه با توجه به سرمایه مورد تعهد، شرکت بیمه در بخش های ساحلی و فراساحلی با بهترین شرایط مناسب ترین پوششهای بیمه ای را در بخش انرژی برای بیمه گذاران خود فراهم می کند .
بیمه های نفت و انرژی موجود در بازار شامل فعالیت های مختلف در زمینه پروژه های صنایع هیدوکربوری را تحت پوشش قرار می دهد که به دو نوع اصلی تقسیم بندی می شود.

بیمه نامه های بخش ساحلی

بیمه نامه های بخش ساحلی( Onshore )که برای فعالیت های واقع در خشکی صادر می شود و عملیات مربوط به اکتشاف و استخراج نفت و گاز (شامل چاه ها، تاسیسات، عملیات و دستگاه های حفاری)، پالایشگاه های نفت، توسعه پالایشگاه های نفت، پالایشگاه های گاز، توسعه پالایشگاه های گاز، تاسیسات پتروشیمی در حال بهره برداری، ساخت و نصب تاسیسات نفت، گاز و پتروشیمی، کارخانه های تولید روغن موتور، مخازن نفت و خطوط لوله در حال بهره برداری را در بر می گیرند.

بیمه نامه های فراساحلی

بیمه نامه های فراساحلی ( Offshore )برای فعالیت های دریایی ( شامل چاه ها ، تاسیسات ، عملیات و دستگاه های حفاری دریایی ) ،ساخت سکوهای حفاری دریایی، بارگذاری جکت ها، Deck ها و … بر روی Barge و حمل و استقرار آن ها در محل نصب در دریا جهت ساخت سکوهای حفاری دریایی، بازسازی سکوهای حفاری دریایی، سکو های حفاری دریایی در حال بهره برداری، لوله گذاری در دریا و خطوط لوله در حال بهره برداری در دریا و سایر موارد مرتبط با عملیات اکتشاف و استخراج نفت و گاز در دریا در این دسته قرار می گیرد.

این پروژه‌ها در زمان بهره‌برداری نیز به صورت سالیانه تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند. پوشش حوادث طبیعی ناشی از اجرای کار در زمان نصب ، مسئولیت در مقابل اشخاص ثالث، اموال مجاور، شکست ماشین آلات ، عدم‌النفع ناشی از شکست ماشین آلات و غیره می‌باشد.
برخی عناوین بیمه‌های انرژی عبارتند از:

  • بیمه حفاری چاه‌های نفت و گاز در بخش های ساحل و یا فراساحل
  • بیمه تمام خطر سکوهای نفتی
  • بیمه تمام خطر اموال، ابزار و ماشین آلات موجود در بخش های ساحل و فراساحل
  • بیمه تمام خطر لوله گذاری‌ها در بخش خشکی و فراساحل
  • بیمه تمام خطر پالایشگاه‌ها
  • بیمه تمام خطر کارخانجات و تأسیسات پتروشیمی
  • بیمه تمام خطر تجهیزات حفاری
  • انواع بیمه‌نامه ها‌ی مسئولیت اعم از قانونی، قراردادی یا فنی
  • بیمه آلودگی محیط زیست
  • مسئولیت حقوقی شخص ثالث در قبال قراردادها
  • بیمه محمولات و انبارداری
  • بیمه عدم النفع
  • بیمه تجهیزات زیر دریا
  • بیمه بیرون کشیدن سکوی غرق شده