در بیمه مسوولیت و مهندسی توسط
با سلام

من مدیر فنی بیمارستان هستم. چرا باید به نام خودم بیمه نامه خریداری کنم؟؟ ایا بیمه مدیر فنی بیمارستان، شامل مسئولیت پزشکان و پرستارای بیمارستان هم میشه یا نه؟ بصورت کلی یه توضیح راجع به بیم مسئولیت مدیر فنی بیمارستان بدهید ممنون
1 پاسخ
توسط (27,330 امتیاز)

با سلام

بيمه مسئوليت مسئول فني بيمارستان:

مسئولين فني بيمارستانها داراي شرح وظايفي هستند كه از طرف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي تعيين گرديده است در اين شرح وظايف مسئوليتهاي مسئول فني بيمارستان در مقابل بيمارستان، بيماران، عيادت كنندگان و همچنين كنترل و نظارت بر اجراي ضوابط و مقررات تعريف گرديده است و به عبارت جامع تر مسئوليت كليه امور مؤسسات پزشكي به عهده مسئول فني گذاشته شده است در ادامه به بندهايي از شرح وظايف يادشده كه مبين مسئوليتهايي است كه قابليت بيمه پذيري دارند اشاره مي گردد:

(( -  كنترل و مراقبت وضعيت بهداشتي، ساختماني، داروئي و تجهيزاتي مؤسسه و تطبيق آنها با استانداردهاي  ارزشايابي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي.

  •  جلوگيري از عمال پزشكي غير مجاز.
  •  اجراء و نظارت بر پذيرش و ارائه خدمات اوليه به بيماران اورژانس.))

در بيمه نامه مسئوليت مسئول فني بيمارستان، مسئوليت بيمه گذار در مقابل بيماران و اشخاص ثالث بيمه مي گردد است بدين معني كه اگر در جريان اجراي وظايف نامبرده، حادثه اي رخ دهد كه منجر به خسارت جسماني به بيماران و اشخاص ثالث گردد و بيمه گذار قانوناً مسئول و ملزم به جبران خسارت گردد خسارت وارده از طريق اين بيمه نامه جبران مي گردد.

مشخصات بيمه نامه:

  • در اين بيمه نامه فقط خسارتهاي بدني وارد به بيماران و اشخاص ثالث بيمه مي باشد و خسارات مالي بهر نوع كه باشد پوشش ندارد.  لازم بذكر است منظور از خسارات بدني عبارتست از فوت، نقص عضو، از كار افتادگي و هزينه هاي پزشكي كه مورد ادعاي زيانديده مي باشد.
  • در اين بيمه نامه محدوده جغرافيائي، محدوده بيمارستان مي باشد و به عبارت ديگر براي هر بيمارستان يك بيمه نامه صادر مي گردد يعني اگر يك پزشك مسئول فني دو بيمارستان مستقل از هم باشد بايستي دو بيمه نامه جداگانه خريداري نمايد.
  • شرط جبران خسارت احراز مسئوليت بيمه گذار براي بيمه گر است و صرفاً منوط به رأي دادگاه و يا طرح موضوع در مراجع قضايي نگرديده است بنابراين بيمه گر با انجام كارشناسي و با توجه به مدارك مثبته نسبت به جبران خسارت اقدام خواهد نمود و در خصوص مباغ ضرور و زيان نيز بيمه گر وارد گفتگو و مذاكره با زيانديده خواه شد تا رضايت نامبرده را جلب نمايد. البته مبلغ خسارت بايستي حداقل معادل ريالي ديه از انواع ديات رايج مورد توجه قرار گيرد.
  • چنانچه بيمه گذار بخواهد رأساً با زيان ديده وارد مذاكره گردد تا رضايت وي را با پرداخت مبلغي جلب نمايد بايستي قبلاً موافقت كتبي بيمه گر را در اين ارتباط اخذ نموده باشد.
  • مهلت اعلام خسارت توسط بيمه گذار، از زمان اطلاع وي از هر نوع ادعا و مطالبه طبق قانون بيمه پنج روز تعيين گرديده است.

موارد استثناء بيمه نامه

‌همانند ساير بيمه نامه هاي مسئوليت است و موارد خاص آن بشرح زير اشاره مي گردد:

  • خساراتي كه ناشي از مسئوليت حرفه اي پزشك در ارتباط با امر تشخيص، مداوا و اعمال جراحي بيماران است و در واقع مسئوليتهايي كه در قالب بيمه نامه مسئوليت حرفه اي پزشك تحت پوشش مي باشد.
  • مسئوليت بيمه گذار در قبال خسارات وارد به بيمارستان شامل تأسيسات، ساختمان و وسائط نقليه مستثني گرديده است بعبارت ديگر فقط خسارات جاني تحت پوشش است.
  •  زيانهاي مالي بيمارستان و از دست دادن درآمد بيمارستان بيمه نمي باشد.

نظريه سازمان نضام پزشكي بعنوان نظر كارشناسي در بيمه نامه مورد قبول قرار گرفته و از ملاكهاي تشخيص مسئوليت بيمه گذار است البته نظريه سازمان پزشكي قانوني بعنوان مرجع كارشناسي قوه قضائيه نيز ترجيحاً مشخص كننده مسئوليت بيمه گذار مي باشد و ملاك احراز مسئوليت بيمه گذار است.