در بیمه تامین اجتماعی و اداره کار توسط
‌سيستم رايانه‌اي شعب تأمين اجتماعي در برخي موارد، نواقص و كاستي‌هايي دارد كه حتي مسئولان شعب هم به وجود چنين اشكالاتي معترضند. آيا هزينه و خسارت ناشي از اين كاستي‌ها را بايد كارفرمايان تحمل كنند؟ ‌
1 پاسخ
توسط
سازمان تأمين اجتماعي بنا به اقرار مسئولان و كارشناسان ذي‌ربط در كشور، از سازمان‌هاي پيشرو در زمينه بهره‌گيري از امكانات رايانه‌اي براي تسهيل و تسريع گردش كار در واحدهاي اجرايي است، اما اين امر به معناي بدون اشكال نبودن سيستم رايانه‌اي تأمين اجتماعي نيست و با توجه به تنوع قوانين، مصوبات و دستورالعمل‌هاي بيمه‌اي، بروز برخي اشكالات قابل پيش‌بيني است. براي به حداقل رساندن اين اشكالات و آثار ناشي از آن براي كارفرمايان و بيمه‌شدگان، سازمان تأمين اجتماعي با همكاري شركت خدمات ماشيني تأمين و كارشناسان معاونت فني و درآمد اين سازمان، به روز رساني و اصلاح و بازنگري سيستم‌هاي رايانه‌اي شعب و سازگارسازي اين سيستم‌ها با شرايط جديد را به عنوان يكي از اولويت‌هاي اصلي خود مورد توجه دارد و حسب مورد، اصلاحات لازم در اين سيستم‌ها صورت مي‌گيرد. گفتني است بيش از 160 سيستم رايانه‌اي براي تسهيل و تسريع مجموعه فرايندهاي تصميم‌گيري يا ارائه خدمات و حمايت‌ها، در مراكز بيمه‌اي و درماني سازمان طراحي و اجرا شده است. در همين ارتباط، توافقي ميان سازمان تأمين اجتماعي و بانك رفاه كارگران انجام شده است كه طبق آن قرار است تا پايان سال 85 در شهر تهران به صورت آزمايشي اجرا شود و اگر نتايج مطلوب به دست آمد، به كارفرمايان اجازه داده مي‌شود تا هر ماهي كه به واحدهاي بيمه‌اي تأمين اجتماعي مراجعه مي‌كنند، برگه پرداخت حق بيمه ماه آينده را به صورت خام دريافت كرده و در طول ماه آينده به هر يك از شعب بانك رفاه مراجعه و حق بيمه خود را بپردازند. حتي الزامي به مراجعه به شعب تأمين اجتماعي ندارند و مي‌توانند ليست خود را از طريق پست ارسال كنند. ‌ ‌