در سایر توسط
من تا اسفند 94 بایک شرکت همکاری داشتم.به دلیل عدم توانایی پرداخت حقوق عذر اینجانب را خواستن. فروردین ماه به اداره کار و رفاه اجتماعی برای بیمه بیکاری اقدام کردم.بیمه من از بهمن ماه رد نشده و اینکه شرکت مسولیت محدود بوده؛آیا بیمه بیکاری به من تعلق میگیرد؟
1 پاسخ
توسط
نوع شرکت (مسئولیت محدود و ... ) ارتباطی با بیمه بیکاری ندارد!

بیکار ازنظرقانون بیمه بیکاری؛ بیمه شده ای است که بدون میل و اراده خود بیکار شده و آماده به کار باشد.

بیمه شدگان بیكار، در صورت احراز شرایط زیر، استحقاق دریافت مقرری بیمه بیكاری را دارند:

مشمول قانون كار و تأمین اجتماعی باشند.

تبعه كشورهای خارجی نباشند.

مستمری بگیر بازنشسته و یا از كارافتاده كلی نباشند.

دارای حداقل 6 ماه سابقه پرداخت حق بیمه باشند.

در خصوص ماههایی که لیست بیمه برای شما ارساال نشده است؛ باید اقدام به اخذ رای موضوع ماده148 قانون  کار نمائید (البته چنانچه در تقاضای خود بحث سابقه بیمه را هم درخواست نموده باشید در اینخصوص رای لازم صادر خواهد شد)  که مراحل اجرای رای بدین شرح است:

۱- رای قطعی توسط شما به واحد اجرای احکام دادگستری مربوطه تحویل گردد .

۲- رای توسط اجرای احکام دادگستری به کارفرما ابلاغ گردد .

۳- پس ابلاغ رای توسط اجرای احکام دادگستری به کارفرما ٬ وی به شعبه تامین اجتماعی جهت پرداخت حق بیمه متعلقه مراجعه نموده وحق بیمه را پرداخت  نماید .

۴- در صورت عدم پرداخت حق بیمه توسط کارفرما؛ به استناد رای قطعی و ابلاغ اجرای احکام دادگستری، شما باید از کارفرما شکایت(عمدتا کیفری!) نموده و از طریق مرجع قضائی پیگیری نمائید تا حق بیمه توسط کارفرما به سازمان پرداخت شود.

 لازم به ذکر است با توجه به زمان بر بودن فرآیند فوق، حق شما در برخورداری از مقرری بیمه بیکاری از روز اخراج محفوظ می باشد.