در بازنشستگی و مستمری توسط
آیا بازنشسته در صورت اشتغال مجدد مشمول پرداخت حق بیمه می شود
1 پاسخ
توسط (21,780 امتیاز)
سازمان تأمین اجتماعی دستورالعمل شماره ۲۱۱۰۶ مورخ ۶/۸/۸۸ را به شرح زیر اعلام نموده است:

باتوجه به جلسه مورخ ۶/۷/۱۳۸۸ کمیته فنی ایجاد وحدت رویه و موارد مطرح شده در جلسه مذکور که به تایید نمایندگان معاونت فنی و درآمد سازمان تأمین اجتماعی نیز رسیده است

بدینوسیله دستورالعمل شماره ۳ کمیته فنی ایجاد رویه شرح زیر جهت اجراء ابلاغ می‌گردد.

در خصوص بازنشسته‌های مشمول تأمین اجتماعی مقرر گردید طبق رأی دیوان عدالت اداری به شماره ۱۸۳۱ مورخ ۲۲/۹/۱۳۷۸ که بشرح زیر می‌باشد عمل گردد و در صورتیکه شاغل بازنشسته به شغلی که قبل از بازنشستگی در آن محل به آن شغل اشتغال داشته، اشتغال یابد، مشمول حق بیمه و در سایر موارد غیرمشمول تلقی می‌گردد.

رأی دیوان:

به استناد بند ۱۵ ماده ۲ قانون تأمین اجتماعی بازنشستگی عبارت است از عدم اشتغال بیمه شده به کار به سبب رسیدن به سن بازنشستگی مقرر در این قانون و با توجه به اینکه حق بازنشستگی برای کسی که بازنشسته می‌شود یک امر مسلم و محرز است و اشتغال به کار جدید برای تأمین هزینه‌های زندگی و یا بهره‌رسانی از تخصص منافاتی با آن ندارد و مفاد فوق در مقام نفی یا اثبات اشتغال پس از بازنشستگی در کاری دیگر به منظورهای یاد شده نیست، بلکه فقط تعریف بازنشستگی نسبت به کاری است که شاغل بازنشسته قبل از بازنشستگی به آن اشتغال داشت.