در دیه و بیمه خودرو توسط
ماده 1 قانون جدید بیمه شخص ثالث چیست
1 پاسخ
توسط (329,890 امتیاز)

ماده ۱ قانون بیمه شخص ثالث

اصطلاحات به کار برده شده در این قانون، دارای معانی به شرح زیر است:

  • خسارت بدنی

    هر نوع دیه یا ارش ناشی از هر نوع صدمه به بدن مانند شکستگی ، نقص و ازکارافتادگی عضو اعم از جزئی یا کلی ـ موقت یا دائم، دیه فوت و هزینه معالجه با رعایت ماده (۳۵) این قانون به سبب حوادث مشمول بیمه موضوع این قانون

  • خسارت مالی

    زیانهایی که به سبب حوادث مشمول بیمه موضوع این قانون به اموال شخص ثالث وارد شود.

  • حوادث

    هرگونه سانحه ناشی از وسایل نقلیه موضوع بند (ث) این ماده و محمولات آنها از قبیل تصادم، تصادف، سقوط، واژگونی، آتش سوزی و یا انفجار یا هر نوع سانحه ناشی از وسایل نقلیه بر اثر حوادث غیرمترقبه

  •  شخص ثالث

    هر شخصی است که به سبب حوادث موضوع این قانون دچار خسارت بدنی و یا مالی شود به استثنای راننده مسبب حادثه

  • وسیله نقلیه

    وسایل نقلیه موتوری زمینی و ریلی شهری و بین شهری و واگن متصل یا غیرمتصل به آن و یدک و کفی (تریلر) متصل به آنها

  • صندوق

    صندوق تأمین خسارت های بدنی

  • بیمه مرکزی

    بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران

  •  راهنمایی و رانندگی

    پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران

متن قانون جدید بیمه شخص ثالث