در دیه و بیمه خودرو توسط
چرا پس از گذشت تاریخ انقضای بیمه نامه شخص ثالث،جریمه بیمه شخص ثالث از بيمه‌گذار بابت ديركرد دريافت مي‌شود، در صورتيكه شركت‌هاي بيمه‌اي هيچ تعهدي در مدت نداشتن بيمه‌نامه ندارند؟
3 پاسخ
توسط (21,780 امتیاز)
طبق ماده ۱۰ قانون اصلاح قانون بيمه شخص ثالث به منظور حمايت از زيان‌ديدگان حوادث رانندگي، خسارت‌هاي بدني وارد به اشخاص ثالث كه به علت فقدان يا انقضاء بيمه‌نامه، بطلان قرارداد بيمه، تعليق تأمين بيمه‌گر، فرار كردن و يا شناخته نشدن مسؤول حادثه و يا ورشكستگي بيمه‌گر قابل پرداخت نباشد يا به طور كلي خسارت‌هاي بدني خارج از شرايط بيمه نامه (به استثناء موارد مصرح در ماده ۷) توسط صندوق مستقلي به نام صندوق تأمين خسارت‌هاي بدني پرداخت خواهد شد.

بديهي است يكي از منابع درآمدي صندوق از محل ديركرد مي باشد و چنانچه بيمه‌گذاري در زمان فقدان بيمه‌نامه، مسبب خسارتي مي‌شد كه در شمول تعهدات صندوق بوده با مراجعه زيانديده به صندوق قابل پيگيري مي‌بود.