در بیمه مسوولیت و مهندسی توسط
1 پاسخ
توسط (27,330 امتیاز)
انتخاب شده توسط

بهترین پاسخ

با سلام و احترام

بیمه مسئولیت قراردادی صاحبان کالا، همان بیمه نامه مسئولیت متصدیان حمل و نقل در قبال صاحبان کالا می باشد که تحت عنوان بیمه باربری شناخته می شود در این بیمه نامه  موضوع قرارداد عبارت است از بیمه مسئولیت بیمه گذار درقبال ارسال کنندگان و یا صاحبان کالا به استناد بارنامه های صادره،که ناشی از تحقق خطرات بیمه شده در این قرارداد بوده و بیمه گذار به عنوانمتصدی حمل ونقل مسئول جبران آن ها شناخته شود .

تعهدات بیمه گر تحت این قرارداد پس از تکمیل بارگیری کالا در مبدأ، آغاز و همزمان با شروع تخلیه در مقصد مندرج در بارنامه خاتمه مییابد.

حدود و میزان تعهد بیمه گر
بیمه گر طبق شرایط این قرارداد و مشروط به انجام کلیه وظایف و تعهدات بیمه گذار به شرح مندرجدر ماده 8 متعهد جبران خسارتهایی است که درنتیجه وقوع حوادث زیر به محمولات مورد حمل وارد ومسئولیت جبران آن به عهده بیمه گذار باشد : تبصره: بیمه گر درمجموع تا بیست درصد تعهدات خود متعهد جبران هزینه های زیر نیز خواهد بود:
1- هزینه های لازم و متعارف جهت نجات کالا و جلوگیری از توسعه خسارت پس از وقوع حوادثی که جبران زیان آن در تعهد بیمهگر باشد.
2- هزینه دادرسی و دفاع از بیمه گذار که به صورت متعارف در ارتباط با خطرات بیمه شده درمراجع قضایی ثبت شده باشد .

علاوه بر آن شرکت بیمه در صورت وقوع حوادث زیر خسارت را تامین میکند :

- تصادف و واژگونی وسیله نقلیه و یا برخورد کالا با شیی ثابت .

- خسارتهای وارد به کالا در اثر پرتاب شدن از روی وسیله نقلیه.

- آتش سوزی، صاعقه و انفجار وسیله نقلیه

- سرقت کلی محموله با وسیله نقلیه .

استثنائات
جبران خسارتهایی که به طور مستقیم و یا غیرمستقیم در نتیجه عوامل زیر به کالای مورد حمل واردآمده باشد در تعهد بیمهگر نیست: تبصره: خسارت ناشی از تخلیه و بارگیری و آبدیدگی مشروط به پرداخت حق بیمه اضافی قابل پوشش خواهد بود .

- جعل اسناد و خیانت در امانت و هرنوع عمل عمد یا مجرمانه بیمه گذار (شامل کارکنان ونمایندگان وی)، راننده و یا کمک راننده وسیله نقلیه .

- حوادث طبیعی مانند سیل، طوفان، زلزله، آتشفشان.

- جنگ، شورش، اعتصاب، بلوا، ضبط و مصادره .

-تشعشعات رادیواکتیو و فعل وانفعالات هستهای .

-عیب ذاتی و یا خودسوزی کالاها .

-هرگونه خسارت غیرمستقیم و عدم النفع و کاهش ارزش کالا در بازار.

-حمل کالاهای قاچاق و غیرمجاز .

-خسارت هنگام تخلیه و بارگیری .

-عدم صلاحیت راننده برای رانندگی وسیله نقلیه باتوجه به نوع گواهینامه .

-ریزش، روندگی، آبدیدگی، مگر این که ناشی از تحقق خطرات مذکور در ماده (3) باشد .

-کاهش طبیعی وزن محموله .

-سرقت قسمتی از محموله و یا هرنوع سرقت ناشی از خیانت در امانت .

-فقدان کالا .

-تغییر وسیله حمل جز با موافقت قبلی بیمه گر .

-خسارت وارده به علامت و بسته بندی کالا.

موفق باشید