در بیمه روستایی و عشایر توسط
آیا بیمه روستایی و کشاورزی بيمه اى معتبر است
2 پاسخ
توسط (329,890 امتیاز)
سلام در راستای اصل 29 قانون اساسی و قانون ساختارنظام جامع رفاه وتأمین اجتماعی مجلس مصوبه تاسیس صندوق بیمه اجتماعی کشاورزی، روستایی و عشایری را به شرح زیر ابلاغ نموده است

1 -  قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران  :
اصل بیست و نهم –  برخورداری از تأمین اجتماعی از نظر بازنشستگی  ،  بیکاری ، پیری ، از کار افتادگی ، بی سرپرستی  ،  در راه ماندگی  ،  حوادث و سوانح و نیاز به خدمات بهداشتی و درمانی و مراقبت پزشکی به صورت بیمه و غیره حقی است همگانی .  دولت مکلف است طبق قوانین از محل درآمدهای عمومی و درآمد حاصل از مشارکت مردم خدمات و حمایت های مالی فوق را برای یک یک افراد کشور تأمین کند .
2-سند چشم اندازبیست ساله نظام ( ویژگی های افق 1404 هجری شمسی )  :
از جمله ویژگیهای ایران در افق 1404 ؛  کشوری است توسعه یافته با جایگاه اول اقتصادی  ،  علمی و فنآوری در سطح منطقه  ،  با هویت اسلامی و انقلابی  ،  الهام بخش در جهان اسلام و با تعامل سازنده و مؤثر در روابط بین الملل ،  برخورداری از سلامت  ،  رفاه  ،  امنیّت غذایی  ،  تأمین اجتماعی  ،فرصتهای برابر  ،  توزیع مناسب درآمد  ، ... به دور از فقر  ،  فساد و تبعیض .
3- سیاستهای کلی برنامه پنجساله چهارم توسعه جمهوری اسلامی ایران
بند ( 13 )   :   ایجاد نظام جامع تأمین اجتماعی برای حمایت از حقوق محرومین و مستضعفان و مبارزه با فقر  .
بند ( 19 )   :   گسترش عدالت اجتماعی و تعادلهای منطقه ای – رفع محرومیتها خصوصاً در مناطق روستایی  .
بند ( 21 )  :   هویت بخشی به سیمای روستا  .
بند ( 43 )  :   توسعه روستاها  ،  ارتقاء سطح درآمد و زندگی روستاییان و کشاورزان و رفع فقر  .
4- قانون برنامه چهارم توسعه  :
بند ( الف )  ماده ( 96 )  -  افزایش پوشش بیمه های اجتماعی با توجه خاص به روستاییان و عشایر به نحوی که برنامه بیمه های اجتماعی روستاییان و عشایر با مشارکت دولت و روستاییان و عشایر پس از تهیه و تصویب دولت از سال دوم برنامه چهارم به اجرا گذاشته شود .
5- قانون ساختارنظام جامع رفاه وتأمین اجتماعی(مصوب اردیبهشت 1383 )  :
بند  ( د )  ماده ( 3  )  :  تشکیل صندوق های بیمه ای مورد نیاز از قبیل :
بیمه روستائیان و عشایر  ،  ... .
بند ( 2 )  ماده ( 3  )  :  « دولت مکلف است ظرف دو سال از تاریخ ابلاغ این قانون  ،  امکان زیر پوشش بیمه قرار گرفتن اقشار مختلف جامعه از جمله روستائیان و عشایر و ... را فراهم نماید.
6-آئین نامه بیمه اجتماعی روستائیان وعشایرمصوب تیرماه1384هیأت وزیران  :
وظایف صندوق بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر عبارت است از :
-  تعمیم و گسترش بیمه روستائیان و عشایر به افراد مشمول  .
-  جمع آوری و تمرکز کلیه وجوه موضوع صندوق  .
-  سرمایه گذاری و بهره برداری از وجوه جاری و ذخیره شده  .
-  انجام تعهدات این آیین نامه  .
موادی از قانون ساختار نظام جامع رفاه و تأمین اجتماعی
ماده 2 –  نظام تأمین اجتماعی شامل سه حوزه می باشد  :
الف  –   حوزه بیمه ای  : شامل بخش بیمه های اجتماعی از جمله بازنشستگی،  بیکاری  ،  حوادث و سوانح  ،  از کار افتادگی و بازماندگان و بخش بیمه های درمانی ( بهداشت و درمان  ) می باشد .
ب – حوزه حمایتی و توانبخشی  :  شامل ارائه خدمات حمایتی و توانبخشی و اعطای یارانه و کمک های مالی به افراد و خانواده های نیازمندی است که به دلایل گوناگون قادر به کار نیستند و یا درآمد آنان تکافوی حداقل زندگی آنان را نمی نماید .
ج – حوزه امدادی  :  شامل امداد  ،  نجات در حوادث غیر مترقبه .
ماده  3 -  اهداف و وظایف حوزه بیمه ای به شرح زیر می باشد  :
الف  -   گسترش نظام بیمه ای و تأمین سطح بیمه همگانی برای آحاد جامعه با اولویت دادن به بیمه های مبتنی بر بازار کار و اشتغال  .
ب  -   ایجاد هماهنگی و انسجام بین بخش های مختلف بیمه های اجتماعی و درمانی
د  -    تشکیل صندوق های بیمه ای مورد نیاز از قبیل بیمه حرف و مشاغل آزاد( خویش فرمایان و شاغل غیر دائم ) ،  بیمه روستائیان و عشایر ،  بیمه خاص زنان بیوه و سالخورده و خودسرپرست و بیمه خاص حمایت از کودکان  .
هـ -  گسترش بیمه های خاص جبران خسارت ناشی از حوادث طبیعی از قبیل سیل  ،  خشکسالی  ،  زلزله و طوفان  .
و  -   پشتیبانی حقوقی از بیمه های تکمیلی  .
ز -   نظارت بر عملکرد صندوقهای بیمه ای  .
ح -   پیگیری  اصلاح اساسنامه های شرکت ها و صندوق های بیمه ای به نحوی که اصل بنگاهداری برای شرکت ها و صندوق های بیمه ای لحاظ شود  .
ط -   نظارت بر تعادل منابع و مصارف صندوقها براساس علم محاسبات بیمه ای .
ی -   اطلاع رسانی در خصوص خدمات بیمه ای  .
*  تبصره 1  :  هر صندوق بیمه ای می تواند در یکی از دو حوزه بیمه اجتماعی و درمانی و یا در هر دو فعالیت نماید .
*  تبصره 2  :  دولت مکلف است ظرف مدت دو سال از تاریخ ابلاغ این قانون  ،  امکان زیر پوشش بیمه قرار گرفتن اقشار مختلف جامعه از جمله روستاییان  ،  عشایر و شاغلین فصلی را فراهم نماید  .
*  تبصره 3  :  تعهدات قبلی سازمانها و صندوق های بیمه گر به افراد تحت پوشش مشروط بر آن که فقط در یک سازمان یا صندوق عضویت داشته اند کماکان به قوت خود باقی است و مازاد بر آن در صورت تأمین منابع و بار مالی لازم از سوی این نظام برقرار خواهد شد  .
اصول و سیاستهای کلی
ماده  6 -  اصول و سیاست های ساختاری نظام جامع تأمین اجتماعی به شرح زیر می باشد :
بند ( ب ) ماده ( 6 ) هماهنگی بین حوزه ها :
هماهنگی بین حوزه های بیمه ای  ،  حمایتی و امدادی با محور بودن نظام  بیمه ای صورت می گیرد .
بند ( د ) ماده ( 6 ) مشارکت بخش های غیر دولتی :
نظام تأمین اجتماعی بر اصل مشارکت در سطوح سیاستگذاری  ،  برنامه ریزی ،  اجرا و ارزشیابی استوار است به نحوی که دستگاهها و سازمان های غیر دولتی به روش های تعریف شده امکان مشارکت داشته باشند این مشارکت خدمت گیرندگان متشکل وسازمان یافته از قبیل سازمان ها و نهادهای غیر دولتی را نیز شامل می شود. این مشارکت به معنای رفع مسؤولیت از دولت نیست و در هر حال دولت مسؤولیت تأمین اجتماعی را به عهده دارد
بند ( هـ ) ماده ( 6 )  :
کمک های داوطلبانه مردمی جهت تأمین منابع مالی توسط نهادها و مؤسسات و سازمان ها و شرکت های غیر دولتی و عمومی نظام تأمین اجتماعی مجاز است مشروط بر آنکه این امر طبق آیین نامه مصوب هیأت وزیران صورت گرفته و امکان نظارت نظام تأمین اجتماعی فراهم باشد .
ردیف ( 3 ) از بند ( ز ) ماده ( 6 ) :
3- دخالت دولت در سطح فعّالیّتهای اجرائی و کارگزاری تأمین اجتماعی در مواردی صورت می گیرد که میزان فعّالیّت مؤسسات غیر دولتی کفایت لازم برای ارائه خدمات را ننماید و یا برای تنظیم بازار خدمات تأمین اجتماعی و جبران نقص بازار دخالت دولت لازم باشد .
بند ( ک ) ماده ( 6 ) نحوه جابجائی :
جابجائی بیمه شدگان بین صندوق های بیمه همگانی به صورت انفرادی یا گروهی براساس آیین نامه مصوب هیأت وزیران مجاز خواهد بود  .
بند ( ل ) ماده ( 6 ) :
سازمان ها  ،  مؤسسات و صندوق های فعّال در قلمرو بیمه ای نظام دارای شخصیّت حقوقی و استقلال مالی و اداری بوده و طبق ضوابط و مقررات مورد عمل خود  ،  در چارچوب این نظام فعّالیّت می نمایند  .
ماده  7 -  اصول و سیاستهای مالی نظام جامع تأمین اجتماعی به شرح زیر می باشد  :
الف  -  پایداری منابع مالی شامل  :
1-   استفاده از منابع عمومی  .
3 -  ایجاد تعادل بین منابع و مصارف صندوق های بیمه ای ضمن حفظ شخصیّت حقوقی و استقلال منابع مالی صندوق ها .
6 - استفاده از منابع حاصل از کمک های مردمی در قلمروهای نظام تأمین اجتماعی .
11 -  درآمد ناشی از سرمایه گذاری و مدیریت وجوه و ذخایر دستگاه های اجرایی دولتی و عمومی  ،  سازمان ها  ،  مؤسسات و صندوق های فعّال در قلمروهای مختلف نظام تأمین اجتماعی  .
*  تبصره   :  اتّخاذ تمهیدات مالی  ،  اعتباری و ساختاری لازم به منظور تداوم و استمرار توان پاسخگویی حوزه های بیمه ای  ،  حمایتی و امدادی نظام به نیازهای شهروندان  .
بند ( ج ) ماده ( 7 ) :
اجرای تصمیمات و احکام دولت در جهت کاهش منابع و یا افزایش مصارف و تعهدات صندوق ها ومؤسّسات بیمه ای منوط به تأمین منابع مالی معادل خواهد بود. لغو مفادّ این بند مشروط به تصریح نام و ذکر موضوع در سایر قوانین خواهد بود  .
بند ( د ) ماده ( 7 ) :
وجوه  ،  اموال  ،  ذخائر و دارائی های صندوق های بیمه اجتماعی و درمانی در حکم اموال عمومی بوده و مالکیّت آن مشاع و متعلق به همه نسل های زیر پوشش است  و هر گونه تصرف دولت در این اموال و رابطه مالی دولت با صندوق های موصوف در چارچوب قوانین و مقررات مورد عمل صندوق ها خواهد بود .
بند ( هـ ) ماده ( 7 ) :
مطالبات سازمان ها  ،  صندوق ها و مؤسّسات بیمه ای فعّال در قلمروهای نظام تأمین اجتماعی از دولت بر مبنای ارزش واقعی روز و براساس نرخ اوراق مشارکت پرداخت خواهد شد  .