در دیه و بیمه خودرو توسط (5,420 امتیاز)
نحوه پرداخت خسارت (جاني و مالي) در مواجهه به حوادث مرتبط با نقص‌هاي فني حادث و مستمر به چه صورت خواهد بود؟
1 پاسخ
توسط (5,420 امتیاز)
در حوادثي كه علت اصلي وقوع آن حادثه يكي از دو نقص باشد به ترتيب ذيل عمل مي‌نمائيم:

1- خسارت‌هاي مالي (شخص ثالث):

در حوادثي كه شخص مقصر به علت نقص فني حادث يا مستمر زياني به مال ديگري وارد مي‌سازد به لحاظ محرز بودن مسئوليت در هر صورت از محل بيمه شخص ثالث قابل پرداخت خواهد بود.

2- خسارت‌هاي جاني (شخص ثالث):

در حوادثي كه شخص مقصر به علت نقص فني حادث يا مستمر زياني به جان ديگري وارد مي‌سازد به لحاظ محرز بودن مسئوليت در هر صورت از محل بيمه شخص ثالث قابل پرداخت خواهد بود.

3- خسارت‌هاي مالي (بيمه بدنه):

در بيمه بدنه بستگي به نوع حادث يا مستمر بودن به ترتيب زير عمل مي‌گردد.

الف) حادث:

در هر صورت خسارت مي‌بايست بصورت كامل پس از كسر كسورات قانوني (عامل خسارت در هر قسمت که باشد) پرداخت می‌گردد.

ب) مستمر:

در حوادثي كه علت تامه حادثه نقص فني مستمر آن وسيله نقليه بوده است، رويه‌اي كه بعضي از شركت‌هاي بيمه پيش مي‌برند، اين است كه خسارت وارده را به هر ميزان كه باشد، بطور كامل غير قابل پرداخت اعلام مي‌نمايند، در صورتي كه رويه كاملاً اشتباه بود و مي‌بايست دقيقاً قسمتي را از پرداخت خسارت حذف نمود كه داراي نقص فني مستمر بوده است نه كل خسارت خودرو را و چنان‌چه شرکت بیمه‌گر هدف دارد حوادث ناشی از مستمر بودن خسارت را بصورت کامل غیر قابل پرداخت اعلام نماید می‌بایست در شرایط خصوص در ظهر بیمه‌نامه درج نمایند، البته با رعایت نامه شماره 17243/205 مورخ 12/09/1392 بیمه مرکزی