در دیه و بیمه خودرو توسط
با عرض سلام و خسته نباشی
در سال 1390 قبل از تساویه دیه ی مرد و زن دخترم در تصادف اتومبیل فوت شد  و بنا به دلایلی پنج سال طول کشید  در سال 1395 حکم قطعی و پرونده به اجرای احکام رفت و در این پرونده دو مقصر بود یکی ایرانخودرو و دیگری راننده اتومبیل بیمه ی راننده تا سقف تعهد دیه را پرداخت کرد و ایرانخودرو  دیه ی زن را پرداخت کرد بعد از ان من به بیمه ی تامین خسارت بدنی مراجعه کردم و اونجا هم ما نصف دیگر دیه را پرداخت نکردن و دلیلشان فوت دخترم در سال 90 بود و گفتند سال 92 دیه ی زن و مرد مساوی شده
سوال من اینه ایا دیه به سال 95باید محاسبه بشه که حکم قطعی شده یا به سال 90 که دخترم فوت شده  ممنون از پاسخ شما
2 پاسخ
توسط (4,480 امتیاز)

بهترین پاسخ
با سلام

اگر میزان تقصیر راننده و شرکت ایران خودرو پنجاه پنجاه باشد آنوقت:

پنجاه درصد دیه دختر مرحومه شما تا سقف تعهدات جانی مندرج در بیمه نامه، از سوی بیمه شخص ثالث بدون لحاظ جنسیت پرداخت خواهد شد اما افزایش ناشی از نرخ دیه در طی این 5 سال که چندین برابر شده است توسط صندوق تامین خسارتهای بدنی پرداخت میشود.

اما پنجاه درصد دیگر آن که باید توسط شرکت ایران خودرو پرداخت شود از دو حالت خارج نیست:

الف: اگر ایران خودرو بیمه مسئولیت دارد و این دیه را بیمه پرداخت می کند باید دیه را بدون لحاظ جنسیت پرداخت کند. و اگر اینچنین باشد عملا دیه دختر شما برابر با دیه مرد پرداخت میشود.

ب: اگر ایران خودرو بیمه مسئولیت ندارد و دیه شخصا توسط خود شرکت ایران خودرو پرداخت میشود آنوقت ایران خودرو از بابت 50 درصد تقصیر فقط نصف نصف (یعنی 25 درصد دیه کامل) را یوم الادا خواهد پرداخت و نسبت به 25 درصد باقیمانده مسئولیتی ندارد.

اگر این تصادف بعد از اردیبهشت 92 اتفاق می افتاد همان 25 درصد  باقیمانده طبق قانون جدید مجازات اسلامی توسط صندوق تامین خسارتهای بدنی پرداخت میشد که چون در موضوع این تصادف قانون جدید مجازات اسلامی عطف بما سبق نمیشود در نتیجه شامل حال شما نمیشود و در حقیقت در مقام عمل 25 درصد دیه کامل مرد مسلمان یوم الادا از دیه دختر شما از بابت سهم 50 درصد تقصیر ایران خودرو پرداخت نمیشود.

با تشکر منصور حیدری: مدیر عامل موسسه حقوقی حامی تصادفات صدرا