در بیمه تامین اجتماعی و اداره کار توسط
در کشور های پیشرفته چیزی شبیه تامین اجتماعی هم هست؟ اگه هست خدماتش مثل تامین اجتماعیه ایرانه؟
1 پاسخ
توسط (109,450 امتیاز)
تو آمريكا سازمان تامين اجتماعي هست كه يه ارگان دولتي هست. وظيفش جمع كردن پول به صورت ماليات در زمان كار از كارگران هست تا كارگران در زماني كه نمي تونن كار كنن ( ويا بعد از حدود ٦٠ سالگي شون) حقوق مستمري  بازنشستگي داشته باشن. همچنين در صورتي كه فرد از كار افتاده بشه، حقوق مستمري داده ميشه و اگر فوت كنه به افراد تحت تكفلش مستمري پرداخت ميشه.

تا اينجاش سازمان تامين اجتماعي خودمون هم همين عملكرد رو داره.

اما سازمان تامين اجتماعي در ايران وارد حوزه درمان هم شده و افراد بيمه سلامت و درمان پايه هم از طريق تامين اجتماعي ميشن. كه در سازمان مشابه غربي كمتر اين عملكرد وجود داره.

در آمريكا بيمه هاي سلامت (Health)، دندان (dental) و چشم (vision) جداگانه از سازمان تامين اجتماعي هست و توسط شركت هاي بيمه خصوصي ارايه ميشه. البته دولت آقاي اوباما در طرح همگاني سلامت Obamacare, شركت هاي بيمه خصوصي رو مجبور كرد كه حداقل بيمه سلامت رو با شرايط حداقلي با نرخ مصوب به افراد ارايه كنن.

انتقادهايي كه به سازمان تامين اجتماعي در آمريكا هست اينه كه اگه كسي اون پولي كه به تامين اجتماعي ميده به صندوق هاي بازنشستگي غيردولتي بده هم مستمري بيشتري ميگيره و هم خدمات بهتر. كه البته اگه اين موضوع اجباري نباشه، شايد خيلي ها به فكر مستمري بازنشستگي تا اواخر عمرشون نيوفتن و اين باعث ميشه كه در دوران پيري هزينه بالايي رو به اجتماع وارد كنن و خودشون هم حداقل رفاه زندگي رو نداشته باشن.

جهت اطلاعات بيشتر مي تونيد به اين مقاله در مورد سازمان تامين اجتماعي آمريكا مراجعه كنيد: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Social_Security_Administration

همچنين در مورد طرح سلامت همگاني كه دولت ايران هم طرحي شبيه اون رو اجرا كرد رو مي تونيد از اين لينك بخونيد:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Patient_Protection_and_Affordable_Care_Act